2021 Mercedes Benz E Serisi Yeni Yüzüyle Tanıtıldı

Ototeknikveri     04 Mart 2020 04:47

Koronavirüs nedeniyle 2020 Cenevre Otomobil Fuarı iptal olunca, üreticiler dünya prömiyerlerini internet üzerinden yapmayı tercih etti. Bunlardan birisi de yenilenen E Serisi’ni internette tanıtan Mercedes Benz oldu.

2021 Mercedes Benz E Serisi Yeni Yüzüyle Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tasarım bakımından Mercedes Benz zaten başarılı olan bir formülü bozmamak adına yumuşak davranmış.

 

Yenilenen farlar, yeni ön tampon ve daha geniş bir ızgara ön kısımda ilk göze çarpan farklılıklar. Arkada ise daha fazla yenilik görüyoruz. Daha önceki kompakt üçgen arka lambaların yerini CLS’den ilham alan ince ve yatay arka lambalar almış. Bunları birleştiren şerit ve yeni arka tampon da dikkat çekiyor. Ayrıca üç yeni renk seçeneği ve geniş jant seçenekleri sunuluyor.

 

MUBX Multimedya Sistemi ve ‘PowerNap’ Programı

İç mekanda 2021 E Serisi en yeni nesil MBUX multimedya sistemi ve revize edilmiş dijital kontrol paneli grafikleriyle geliyor. Sistem iki adet 10.25 inç ekran ya da isteğe bağlı olarak iki adet 12.3 inç ekranla alınabiliyor. Her iki seçenek de çok çeşitli fonksiyonlara erişim için kullanılabiliyor, oldukça kişiselleştirilebilir ve dokunmatik ekran, orta konsoldaki yeni dokunmatik ped, sesli kontrol ya da el hareketleriyle kontrol edilebiliyor.

 

Diğer akıllı özellikler arasında “energizing seat kinetics” ve “energizing comfort control” de bulunuyor. Bunlar yolcunun oturma şekline göre koltuğun otomatik ayarlanması, müzik ve aydınlatma modları ve masaj özellikleri gibi özelliklere sunuyor. Ayrıca “PowerNap” programı plug-in hibrit modellerde kullanışlı bir özellik olarak geliyor. Uykuya dalma, uyku ve uyanma şeklinde üç modu bulunan program özellikle mola yerlerinde dinlenirken ya da pilin şarj olmasını beklerken işe yarıyor.

 

Direksiyon simidi tasarımı da yeni ve iki bölgeli kontrol ve üç farklı versiyonla geliyor; tamamen deri, ahşap – deri ya da düz dipli süper spor. Koltuklar, kapı içleri ve diğer dokunulabilir yüzeyler Artico, kapitone Nappa deri ya da farklı materyaller ile tercih edilebiliyor.

 

Güvenlik Donanımı

Yeni seri geniş kapsamlı sürüş yardım sistemleriyle geliyor. Bunlar arasında Aktif Fren Asistanı, Aktif Hız Sınırı Asistanı, Aktif Mesafe Asistanı Distronic, Aktif Sürüş Asistanı, Aktif Kör Nokta Asistanı ve Parktronic ve 360 derece kamerayla Aktif Park Asistanı da yer alıyor. Ayrıca Aktif Dur – Kalk Asistanı sunuluyor.

 

Yedi Farklı Plug-in Hibrit Model ve Yeni Sıralı Altı Silindirli Motor

Güncellenen E Serisi elektriklendirilmiş geleceğe 7 farklı plug-in hibrit sistemle adım atıyor. Sedan ve Station Wagon modellerde arkadan çekişli ve dört çekişli sürüş sistemlerine benzinli ve dizel motorlar da eşlik ediyor. Avrupa’da benzinli motorların güç çıkışları 156 – 367 PS (154 – 362 hp) arasında değişirken, dizel motorlar 160 – 330 PS (158 – 326 hp) arasında değişen güç çıkışlarıyla geliyor.

 

Elektriklendirilmiş seriye M254 dört silindirli benzinli motorla birlikte yeni entegre marş motoru (ISG) da katılıyor. Marş motoru ilave 20 PS (20 hp) güç çıkışı ve 180 Nm tork kazandırıyor. Bu sistemle sunulan otomobillerde 48 volt elektrik sistemi, enerji geri kazanımı ve yanmalı motor kapalı şekilde sürüş özelikleri de bulunuyor.

 

Mercedes Benz yeni M256 3.0 litre sıralı altı silindirli benzinli motoru da ilk kez marş motoru (ISG) ile sunuyor. Motor serisini gelişmiş emisyon kontrol sistemli, altı silindirli dizel OM656 tamamlıyor. Ayrıca 9 vitesli şanzıman ikinci nesil ISG için optimize edilmiş.

 

İnternetteki tanıtımı takiben, 2021 E Serisi bu yılın ikinci yarısında satışa çıkacak. İlk örnekler yaz aylarında Avrupa’daki bayilere ulaşacak. Bunu Çin’e özel uzun aks mesafeli versiyon takip edecek. Ardından da Coupe ve Cabrio modeller gelecek.

 

Tüm Mercedes Modellerine Urban Guard sistemi

Mercedes hırsızlık ve vandalizm riskine karşı bir dizi güvenlik donanımı ve sistemi içeren Urban Guard paketini de tüm modellerinde sunacağını duyurdu.

 

Bu yılın ortalarında sunulacak Urban Guard Vehicle Protection ve Urban Guard Vehicle Protection Plus, park halindeki aracın tüm çevresinin izlenmesi, hırsızlığa karşı alarm sistemi, çekme koruması, iç mekan izleme ve bir dizi sensörle geliyor. GPS takibi de hırsızlık durumlarında otomobilin yerinin tespiti için paketin içinde sunuluyor.

 

Peki ya Station Wagon?

E Serisi’nin Station Wagon modeli de aynı güncellemelerden faydalanıyor. Bu model şimdilik ABD’de sunulmayacak ancak Avrupa’ya gelecek. ABD’de bunun yrine E Serisi All Terrain modeli satışa sunulacak.

Son Güncelleme : 04 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo