Yepyeni Elektriklendirilmiş 2020 Skoda Octavia RS iV Hem Sürücü Hem de Çevre Dostu

Ototeknikveri     04 Mart 2020 08:53

Skoda'nın, o zamanlar 180 PS (178 HP) turboşarjlı 1.8 litrelik bir benzinli motorla çalışan ilk modern Octavia RS (veya vRS) modelini tanıtmasından bu yana 19 yıl geçti. Otomobilin 2020 modeliyse toplam 245 PS gücünde plug-in hibrit sistemle geliyor.

Yepyeni Elektriklendirilmiş 2020 Skoda Octavia RS iV Hem Sürücü Hem de Çevre Dostu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2020 Skoda Octavia RS iV 1.4 litre TSI dört silindirli motor ve 85 kW elektrikli motorla toplam 245 PS gücünde ve 400 Nm torka sahip plug-in hibrit sistemle sunuluyor.

 

Octavia'nın plug-in hibrit RS versiyonu performans bakımından önceki modelleri çok geride bırakıyor diyemiyoruz. Otomobilin tüm potansiyelini kullanmanızı sağlayan Spor modunda, 7.3 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşılabiliyor. Bu da ikinci nesil Octavia RS ile aynı. Azami hız ise 225 km/s olarak açıklandı.

 

Güç, 6 ileri DSG otomatik şanzıman ile ön tekerleklere aktarılırken, 13 kWh lityum iyon pil, WLTP prosedürüne göre 60 km'ye kadar bir elektrikli menzil sunuyor.

 

Görsel olarak, yeni Skoda Octavia RS iV, standart olarak özel LED sis farları ve siyah 18 inç alaşım jantlar (19 inç isteğe bağlı) ve kırmızı RS fren kaliperleri ile birlikte geliyor. Izgara, hava perdeleri, difüzör, aeroflaplar ve pencere çerçeveleri siyah renkte. Arka rüzgarlık da hatchback'te siyah olsa da, station wagon modelin tavan rüzgarlığı otomobilin rengiyle eşleşiyor.

 

İç mekana gelince, üç kollu deri spor direksiyon, direksiyon üzerinde vites değiştiriciler, önde spor koltuklar (isteğe bağlı Ergo koltuklar Alcantara ile birlikte geliyor), kontrast dikiş ve alüminyum pedallar ile ağırlıklı olarak siyah renk kullanımı dikkat çekiyor. Alcantara döşeme ayrıca ön panel ve kapı panellerinde de bulunuyor.

 

Octavia iV'nin amiral gemisi RS versiyonunun yanı sıra Skoda, SE ve SE L donanım seviyeleri için de plug-in hibrit tahrik sistemini piyasaya sürüyor. Bu modellerde 1.4 TSI benzinli motor ve 85 kW elektrikli motor toplam 204 PS (201 HP) güç çıkışı ve 350 Nm tork sağlıyor.

 

13 kWh pil, RS iV ile aynı 60 km'lik menzili sunuyor ve standart bir ev prizi veya bir duvar kutusu kullanılarak evde şarj edilebiliyor.

 

Ama bekleyin, hepsi bu değil. Skoda, bu yazdan itibaren, yarı hibrit teknolojisine sahip ilk modelleri olarak, Octavia'nın iki e-TEC versiyonunu da piyasaya sürüyor.

 

Yarı hibrit sistemde 1.0 litre TSI üç silindirli 110 PS (108 hp) ve 1.5 TSI dört silindirli 150 PS (148 hp) motor seçenekleri bulunacak. Her iki seçenek de 48 volt marş motoru ve 0.6 kWh kapasiteli 48 volt lityum iyon pille çalışacak. Pil ve marş motoru sayesinde 50 Nm ekstra tork sağlanacak. Ayrıca yarı hibrit sistem 0.4 l/100 km yakıt tasarrufu sunacak.

Son Güncelleme : 04 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo