Model Serisini Basitleştirmek İsteyen Mercedes Bazı Platformları ve Motorları Kaldıracak

Ototeknikveri     05 Mart 2020 10:58

Mercedes, harcamaları azaltmak ve kârı optimize etmek için model serisinin yanı sıra platformları ve güç aktarma organı seçeneklerini önemli ölçüde azaltmayı düşünüyor.

Model Serisini Basitleştirmek İsteyen Mercedes Bazı Platformları ve Motorları Kaldıracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alman otomobil üreticisinin Ar-Ge patronu Markus Schafer, Autocar'a bu girişimin markanın elektrikli araçlara odaklanmasının bir sonucu olarak geldiğini ve şu anda belirli modellerin kaldırılması veya ortak bileşenlerin kullanılması da dahil olmak üzere her şeyin masada olduğunu söyledi.

 

Schafer, “Özellikle çok sayıda pilli elektrikli araç duyurduğumuz gibi ürün portföyümüzü de inceliyoruz. Son birkaç yıldaki büyüme sonrasındaki karmaşıklığı görüyoruz ve mevcut çizgimizi kesinlikle gözden geçiriyoruz. Niyetimiz sadece araba versiyonlarını değil, platformları, güç aktarma organlarını ve bileşenleri de azaltmak.”

 

Schafer, Mercedes'in kaç modelini kaldıracağını belirtmese de, şu anda otomobil üreticisinin serisinde 45 model olduğunu biliyoruz, bu yüzden kesinlikle sonlandırılabilecek çok seçenek olacaktır.

 

Yönetici, “Şu anda çok sayıda tek modellik platform var ve niyetimiz bunu azaltmak. Gelecekte, aynı platformu ve ortak parçaları birden fazla modelde kullanacağız. Bunun olumlu sonuçlarını hep birlikte göreceğiz." diye konuştu.

 

Şu anda kendi platformlarına sahip olan modeller arasında G-Serisi, SL, AMG GT ve S-Serisi gibi örnekler var.

 

AMG V8 motoru gibi daha geleneksel motorların geleceği hakkında konuşurken, Schafer, V8 ve V12'nin müşteri talebi olduğu sürece güvende olduğunu söyledi. Ancak, yeni çıkacak Euro 7 mevzuatı Daimler’in elini zorlayabilir.

 

Yönetici, “Tabii ki, dört silindirli motorlar bir V12'den daha anlamlı olacak. Euro 7 şartlarının ne olduğunu görelim ve ona göre karar verelim." diye ekledi.

 

Mercedes, 2.0 litrelik motorunun dört versiyonunu, dört silindir, altı silindir, benzin ve dizel seçenekleriyle sundu.

 

Schafer, “Dört motorlu bu aile, herhangi bir piyasa değişikliğine anında yanıt verebilir. Bizi farklı talepler ve düzenlemeler açısından korumak için bunu birkaç yıl önce planladık." dedi.

Son Güncelleme : 05 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo