BMW iX3 Tartışmalı Ön Panjuruyla Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     06 Mart 2020 10:05

BMW, koronavirüs nedeniyle iptal edilince dijitale dönüşen Cenevre Otomobil Fuarı’nda i4 konseptini tanıttı. Firma internet üzerinden yaptığı tanıtımda üretim modeli iX3’ten de görüntüler yayınladı.

BMW iX3 Tartışmalı Ön Panjuruyla Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tamamen kamuflajsız görüntülenen üretim modeli 2018’de tanıtılan iX3 konseptini yakından yansıtıyor.

 

Ön fasyanın sadece bir kısmını görebiliyoruz. Burada tamamen kapalı ön panjur mavi detaylarla geliyor. Konseptin tartışmalı “papyon” ön panjuru sadece revize edilerek üretim modeline de konulmuş. İki “böbrek” şeklinin arasındaki siyah alan Kia’nın kaplan burnu ön panjurunu hatırlatıyor.

 

Elektrikli modele özel ön tampon dikey hava girişleri ve krom detaylarla dikkat çekiyor. Model aynı zamanda hafif ve arodinamik olarak optimize edilmiş tekerlekler, özgün çamurluklar ve sürücü tarafında şarj portuna sahip.

Konseptle üretim modeli arasındaki farklar asgari düzeyde ancak bunlar arasında parlak siyah gövde kaplamasının kaldırılması da bulunuyor. Ön kısım aynı zamanda henüz anlaşılması zor bazı başka ufak değişiklikler de içeriyor.

 

iX3 önümüzdeki aylarda tanıtılacak ve Shenyang’da BMW Brilliance Automotive tarafından Çin’de üretilecek. Global piyasalara buradan gönderilecek otomobil Tesla Model Y ile rekabet edecek.

 

BMW henüz detaylı özellikleri açıklamadı ancak daha önce modelde 74 kWh pil paketi ve 282 hp (210 kW / 286 PS) güç çıkışına, 400 Nm tork değerine sahip elektrikli motor bulunacağını öğrenmiştik. Motor arkadan çekişli sürüş sistemiyle çalışıyor ve iX3 tek şarjla 440 km sürülebiliyor.

 

Üretim modelinin aslında gelecek ay Pekin Otomobil Fuarı’nda tanıtılması bekleniyordu ancak bu fuar da koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi. Bu yüzden şu an için tanıtım tarihi net değil.

Son Güncelleme : 06 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo