Bentley’in İlk Elektriklisi Çok Uzakta Değil

Ototeknikveri     09 Mart 2020 11:51

4 yıl önce Bentayga ile crossover piyasasına adım atan Bentley şimdi elektrikli geleceğini tasarlıyor.

Bentley’in İlk Elektriklisi Çok Uzakta Değil
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bentley CEO’su Adrian Hallmark, TopGear’a firmanın geleceğiyle ilgili planlarını anlatttı.

 

Bentley yöneticisi elektrikli bir otomobil yapacaklarını doğruladı ve bu modelin muhtemelen 2025 yılı civarı geleceğini söyledi. Peki neredeyse tüm büyük otomobil üreticileri elektrikli ve hibrit otomobiller çıkartmışken Bentley neden bu kadar geç kalıyor? Bentley bunun kendi pahalı otomobilleri için bile pillerin çok yüksek maliyetinden kaynaklandığını söylüyor.

 

Adrian Hallmark, pillerin motorlardan altı kat daha pahalı olduğunu belirterek, “Bir motor otomobilin toplam maliyetinin %20’sini oluşturur, pili eklediğinizde otomobilin maliyeti iki katına çıkıyor. Elektrikli otomobiller pillerin bu yüksek maliyeti nedeniyle çok pahalı.” dedi. Yönetici, beş ya da altı yıl içinde pil maliyetlerinde bir miktar düşüş olacağını, elektrikli otomobillerini de bu dönemde çıkartmaya başlayacaklarını söyledi. Hallmark bu otomobilde doğru aks mesafesi, doğru yolcu kapasitesi, doğru boyut ve şekil olması için çok çalışacaklarını vurguladı.

Bentley’in ilk elektrikli otomobili Mulliner adını alabilir. Otomobil nispeten kısa bir sürüş mesafesine ancak büyük bir fiyat etiketine sahip olacak. Hallmark, “Bize R-Type Continental gibi ve 160 km menzille tam elektrikli bir model yapıp yapamayacağımız soruldu. Elbette yapabiliriz ancak bunu yapmak istiyor muyuz henüz bilmiyorum.” diye konuştu.

Öte yandan, tam elektrikli bir Bentley modeli geçen yıl konsept formunda tanıtılmıştı. EXP 100 GT konsepti dört elektrikli motorla toplam 1340 hp güç çıkışı ve 1491 Nm tork sunuyor. Otomobil sadece 2.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız 300 km/s ve yeni pil teknolojisiyle tek şarjda 700 km gidilebiliyor. Pil sadece 15 dakikada %80 şarj edilebiliyor. Otomobilin ağırlığı ise 1900 kg.

İngiliz marka fabrika operasyonlarında da sıfır emisyonlu hale gelmeyi hedefliyor. Bu gerçekleşirse Bentley Volkswagen Grubu içerisinde bunu başaran ilk lüks marka olacak.

Son Güncelleme : 10 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo