Fransız Hükümeti Renault ve PSA’yı Destekleyecek

Ototeknikveri     19 Mart 2020 08:16

Renault ve PSA koronavirüs salgınından doğan zararları için Fransız hükümetinden maddi destek alacaklar.

Fransız Hükümeti Renault ve PSA’yı Destekleyecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hükümetin açıkladığı 300 milyar euro’luk ekonomi paketi kapsamında kredi ödemeleri ve vergi ödemeleri ertelenecek, ihtiyacı olanlara başka destekler de sunulacak. Renault ve PSA’nın da bu devlet desteğinden faydalanması bekleniyor.

 

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, PSA yöneticisi Carlos Tavres ve Renault yöneticisi Jean-Dominique Senard ile görüştü.

 

Le Maire, yaptığı açıklamada “Büyük Fransız şirketlerinin, ülkemizin simgesi haline gelmiş markaların batmasına izin vermeyeceğiz. Gerekirse kamulaştırma bile yapabiliriz, bu kadar ileriye gitmeye hazırız.” dedi.

 

Le Maire ayrıca yakında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a çeşitli planlar ve seçenekler sunacaklarını, ülkenin önemli sanayi kuruluşlarına bu krizde nasıl destek çıkacaklarını netleştireceklerini söyledi. Öte yandan, Renault’ya yakın bir kaynak, toplantıda henüz nasıl bir destek sağlanacağının netleşmediğini belirtti. Ekonomi bakanının otomotiv sektörünün sorunlarını dinlediği aktarıldı.

 

Bu arada, Fransa’nın otomotiv sektörü federasyonu mevcut önlemleri yetersiz bularak hükümetten çok daha cömert bir destek paketi hazırlamasını istedi. Bu kapsamda özellikle elektrikli otomobil satışlarında devlet desteği artırılabilir ve devlet tarafından sektöre yatırım yapılabilir.

Son Güncelleme : 19 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo