Volkswagen Manuel Şanzımanları Hayatta Tutmakta Kararlı

Ototeknikveri     24 Mart 2020 10:41

Günümüz otomobillerinin büyük kısmı sadece otomatik şanzımanla sunuluyor. Volkswagen ise talep olduğu sürece manuel şanzımanları hayatta tutmaktan yana.

Volkswagen Manuel Şanzımanları Hayatta Tutmakta Kararlı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firmanın teknoloji yöneticisi Matthias Rabe, Autocar’a “Bazı insanlar köklerine geri dönmeyi ve manuel vites değiştirmeyi seviyor. Talep olduğu sürece bu tip şanzımanları sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Yeni Golf GTI debriyaj pedalı bulunan otomobillerden birisi. Geçen ay tanıtılan model dizel ve PHEV kardeşleri GTD ve GTE ile birlikte piyasada olacak ve standart altı vitesli manuel şanzımanla geliyor. Manuel vites sevmeyenler yedi ileri çift debriyajlı otomatik şanzımanı da tercih edebiliyor. 

 

2020 Golf GTI onu ünlü yapan klasik tarife sadık kalıyor ve 2.0 litre turboşarjlı dört silindirli motorla geliyor. Bu motorun Golf TCR modelinde de 295 PS (291 hp / 217 kW) güç çıkışıyla sunulması bekleniyor. Golf GTD ve Golf GTE ise sadece iki pedalla geliyor. 

Volkswagen’in manuel vitesle gelen diğer performans modelleri arasında Up! GTI ve Polo GTI da bulunuyor. Alman otomobil üreticisi yakında serisini Arteon ve Tiguan’ın R versiyonları ile genişletecek. Bunların ise otomatik şanzımanlarla gelmesi bekleniyor. Touareg R plug-in hibrit modeli de bu şekilde ve toplam 462 PS (455 hp / 340 kW) güç çıkışına sahip, sekiz vitesli otomatik şanzıman ve dört çekişli sürüş sistemiyle geliyor.

Son Güncelleme : 25 Mart 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo