Kia Telluride Yılın Otomobili Seçildi

Ototeknikveri     08 Nisan 2020 11:15

Kia Telluride 2020 Dünya Yılın Otomobili Ödülü Kia Telluride modelinin oldu. Telluride bu ünvanı alırken Mazda3 ve Mazda CX-30'u geride bıraktı.

Kia Telluride Yılın Otomobili Seçildi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

86 otomobil gazetecisinden oluşan jüri Telluride'in stil, konfor ve kaliteyi mükemmel şekilde biraraya getirdiğini belirtti. Model fiyatlandırma ve güvenlik dallarında da yüksek puan aldı.

 

Telluride birinci olurken, Porsche Taycan ise En İyi Lüks Otomobil ve En İyi Performans Otomobili ödüllerini alarak etkileyici bir başarıya imza attı. Bu kategorilerde rekabet çok daha zorluydu. Taycan, Mercedes EQC, Toyota Supra ve kardeş modeli Porsche 911 ile yarıştı.

 

Jüri Taycan'ın performans, çekicilik, inovasyon ve kalitesini çok etkileyici buldu. Ayrıca güvenlik ve iç mekan dallarında da model yüksek puanlar aldı. Tek olumsuz etken ise yüksek fiyat olarak kaydedildi.

En İyi Şehir Otomobili ödülü Kia Soul modeline gitti. Soul, Mini Cooper SE Electric ve Volkswagen T-Cross'u geride bıraktı. Modelin iç mekanı, performansı ve fiyatlandırması çok başarılı bulundu. Model inovasyon, çekicilik ve çevre dostu çalışma bakımından da örnek gösterildi.

Mazda3 ise En İyi Tasarım ödülüne layık görüldü. Tasarım kategorisinde Taycan ve Mazda3 başa baş bir çekişme yaşadı, 177'e karşı 179 puanla Mazda3 ödülü evine götürdü.

Son Güncelleme : 09 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo