2021 Rolls Royce Ghost: Yeni Şık Görünüm, Güç Aktarma Organları Ve Bildiğimiz Diğer Her Şey

Ototeknikveri     13 Nisan 2020 02:03

Lüksün zirvesi olan Rolls-Royce Phantom, birçoğunun sadece hayal edebileceği bir zenginlik seviyesini hatırlatıyor. Ancak, Phantom’un muazzam maliyetini veya devasa boyutlarını tam olarak karşılayamıyorsanız ne olacak? Sorun değil, bu noktada daha küçük Ghost modeli devreye giriyor.

2021 Rolls Royce Ghost: Yeni Şık Görünüm, Güç Aktarma Organları Ve Bildiğimiz Diğer Her Şey
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Oldukça iyi yaşlanmış olmasına rağmen, Ghost neredeyse 10 yıldır Phantom'un gölgesinde gizleniyordu. Neyse ki otomobil kapsamlı şekilde yenilenecek ve bu yenilemeyle birlikte neler geleceğine bir göz atalım istedik.

 

Şık ve Görkemli

Geçmişte aynı modelleri yıllarca üretimde tutan bir şirketten beklediğiniz gibi, ikinci nesil Ghost, müşteri tabanını kendisinden soğutmayacak evrimsel bir tasarıma sahip. Diğer Rolls-Royce ürünlerinde olduğu gibi, ince lazer teknolojili LED farlar, daha büyük hava girişleri içeren daha cesur bir alt fasya ve dikey sütunlu ön panjur ile karşılaşacaksınız.

 

Gözünüzü yana çevirdiğinizde daha şık ön ve arka sütunlar ve arkadan menteşeli kapıları içeren daha sportif bir profil bulunuyor. Kaportatipik olarak zarif ve karmaşık stil gelişmeleri yerine büyük boyutlara dayanıyor. Arka tasarım, ikizkenar yamuk biçimli çift egzoz çıkışı, eğimli bir bagaj kapağı ve yuvarlak LED arka lambalar ile dikkat çekiyor.

 

Bol Bol Lüks

Görkemli kabine girildiğinde Phantom ve Cullinan'a benzeyen, retro temalı bir konsol görülüyor. Ghost, geniş ekranlı bir multimedya sistemi, bir analog saat ve yuvarlak kadranlar biçiminde tasarlanmış dijital kontrol paneliyle çıtayı yükseltiyor. Mercedes-Benz’in MBUX sistemi kadar fütüristik değil ancak hayal kırıklığına uğratmıyor.

 

Geleneksel Stil En Yeni Teknolojilerle Karşılaşıyor

‘Sanat galerisi’ özellikli kontrol paneli otomobil sahiplerinin kabinlerini sanat eserleri ile daha da kişiselleştirmelerine izin veriyor. Diğer dikkat çeken özellikler arasında kişiselleştirilmiş kapı paneli kabartmaları, wi-fi erişim noktası ve baş üstü ekranı bulunuyor. Otonom sürüş özelliği, çevre görüş kamerası, gece görüş yardımı, uyarlanabilir hız sabitleyici ve şerit kalkış yardımı gibi sürücü destekleriyle birleştirilecek.

 

Kaputun Altında Neler Var?

Son nesil BMW 7 Serisi'ni temel alan önceki modelin aksine, yeni Ghost, normal ve geniş aks mesafesinde iki versiyona sahip yeni bir alüminyum uzay şasi mimarisini kullanıyor. Önceki Ghost ile aynı boyutlarda olmasına rağmen, alüminyuma geçiş, otomobilin kilo vermesine yardımcı olacak, yakıt verimliliğini ve yol tutuşunu geliştirecek.

 

'Omurga rahatsızlığı' olanlar, gelişmiş şasi yönetimi ile hidrolik havalı süspansiyonu beğenebilirler. Sistem, yol kusurlarını anında tespit etmek için bir kamera kullanarak çukur algılama yardımı da içerir.

 

Etkileyici V12 Gücü

Mevcut modeldeki çift turbo 6.6 litre V12 motor yerini Cullinan'dan alınan 6.75 litre V12'ye bırakacak. Bunun da güç çıkışı 563 hp (420 kW), tork değeri 850 Nm.

 

Motora dört tekerlekten çekişli sürüş sistemi ve sekiz iler otomatik şanzıman eşlik edecek. Otomobil, torka destek ve verimlilik sağlayan 48V elektrikli mimariden faydalanacak. Plug-in hibrit ve tam elektrikli versiyonların da planlarda olduğu söyleniyor.

 

Rakipler ve Takvim

Ghost'un tartışmasız en doğal rakibi Bentley’in yeni Flying Spur modeli. Diğer lüks rakipler arasında Mercedes-Maybach S 560 / S 650 ve normal S-Serisi, 7 Serisi ve Audi A8'in uzun aks mesafeli versiyonu var.

 

Yeni modelin 2021 yılında tanıtılması bekleniyor ancak bu yıl yaşanan koronavirüs salgını bu modelin de çıkış tarihini geciktirebilir.

Son Güncelleme : 13 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo