2022 Nissan Fairlady 480Z Geçmişi Geleğe Taşıyor

Ototeknikveri     20 Nisan 2020 01:46

Eğer haberler doğruysa, Nissan orijinal 240Z’den esinlenilen retro bir tasarımla yepyeni bir Z spor otomobil geliştiriyor. Bu çizimler Nissan’ın kendisinden olmayabilir ancak tasarımcı Le Yang Bai böyle bir otomobilin nasıl görüneceğini yansıtmak konusunda çok iyi bir iş çıkartmış.

2022 Nissan Fairlady 480Z Geçmişi Geleğe Taşıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

240Z’nin tasarımını ikonik olarak tanımlarsak abartı olmaz. Kışkırtıcı ve şık bir siluete sahip otomobil uzun bir kaputla dikkat çekiyor. Bu gerçekten yıllara meydan okuyan, zamansız ve çok güzel bir tasarım. Bai’nin modern yorumu orijinal otomobilin şeklini koruyor ancak bazı modern parçalar ekliyor.

 

240Z’nin ön kısmı oldukça yumuşak ve çekiciyken Bai buna bazı şeyler eklemiş ve Fairlady 480Z çok daha agresif hale gelmiş. Arkada orijinaline benzer ayrık lambalar bulunuyor ancak yeni otomobilde bunlar modelin karakterine uyacak şekilde modifiye edilmiş. Ayrıca ortada konumlandırılmış bir çift egzoz çıkışı görülüyor.

 

En favori tasarım bileşenimiz ise kaputtaki yüzgeç görünümlü çıkıntılar oldu. Bunlar hem estetik görünüyor hem de üzerlerine küçük kameralar yerleştirilebilir. Orijinal 240Z ön tekerleklerin hemen üzerinde konumlandırılmış aynalarla geliyordu ve bu yüzgeçler de bahsi geçen özelliği anımsatıyor.

 

Nissan şu an bazı denemeler ve çalışmalar yürütüyor ancak böyle bir spor otomobil çıkartacağını henüz doğrulamadı. Bir gün bu tasarım üretime aktarılırsa gerçekten başarılı bir model ortaya çıkabilir.

Son Güncelleme : 20 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo