2021 Opel Mokka Elektrikli Olacak ve Adındaki X’i Atacak

Ototeknikveri     22 Nisan 2020 11:14

Opel yeni nesil Mokka’dan teaser yayınlamaya başladı. GM dönemini geride bırakan yeni nesil öncekinden çok farklı olacak.

2021 Opel Mokka Elektrikli Olacak ve Adındaki X’i Atacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

PSA’nın liderliğinde yeni yarı kompakt SUV’nin EMP1 (CMP olarak da bilinen) platformunu kullanması bekleniyor. Bu platform Corsa F, Peugeot 208, 2008 ve DS3 Crossback modellerinde de bulunuyor.

 

Seride alışıldık yanmalı motor seçeneklerinin yanı sıra elektrikli bir model de olacak. Bu model, serinin lansmanı ile birlikte hemen piyasaya çıkacak. Elektrikli Mokka’nın Mokka-e adını alması muhtemel (Corsa-e gibi). Corsa-e 136 PS (134 hp / 100 kW) elektrikli motor ve 50 kWh pil paketiyle tek şarjda 300 km sürüş mesafesi sunuyor.

 

DS3 Crossback E-Tense ise 134 hp elektrikli motor ve 50 kWh pil paketi ile sunuluyor. Mokka-e’nin de bunu takip etmesi beklenebilir. Bu gerçekleşirse otomobil 9 saniyeden kısa sürede sıfırdan 100 km/s hıza çıkacak.

 

Yeni nesil Mokka testlerde görüntülendi ve stil olarak da selefinden farklı olduğunu ortaya koyuyor. Tasarım yeni Corsa’dan esinleniyor ve kısa sarkıntılar, farklı ön ve arka kısımlar, daha eğimli tavan çizgisi gibi özellikler dikkat çekiyor.

 

İç mekan tamamen dijitalleştirilecek ve modern bir görünüme kavuşacak. Üretimin yıl sonunda başlaması, elektrikli modelin standart modelle birlikte ilk etapta satışa çıkması bekleniyor. Teslimatlar 2021 yılının ilk aylarından itibaren yapılacak.

Son Güncelleme : 22 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo