Yeni 2022 BMW 2 Serisi Coupe Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     27 Nisan 2020 10:10

G42 kod adlı 2022 BMW 2 Serisi sürpriz fotoğraflarla beklenenden erken ortaya çıktı. İnternete sızan fotoğrafların gerçekliği tartışmalı.

Yeni 2022 BMW 2 Serisi Coupe Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gerçekliğinden emin olamasak da fotoğrafların Photoshop ürünü olması düşük ihtimal gibi görünüyor. Yeni bir şey ortaya çıkana kadar bu fotoğrafları gerçek varsayabiliriz. Bir teoriye göre fotoğraflar modelin BMW’nin Münih’teki Ar-Ge merkezinde bulunan gerçek boyutlardaki maketine ait olabilir.

 

İlk fark ettiğimiz şey BMW’nin tartışmalı dev ön panjurunun bu modelde bulunmadığı. İki kapılı model nistepen daha ufak tefek bir ön panjur ve derin içbükey farlara sahip. Arkada daha büyük arka lambalar ve güncelleme öncesindeki E90 3 Serisi sedan modeline benzer bir tasarım görülüyor.

 

Ön panjurdaki koyu krom çerçeve, ön tampondaki alt hava girişleri ve arkadaki difüzör bize bunun muhtemelen M240i adında bir M Performance modeli olabileceğini söylüyor.

Genel olarak BMW tasarımcılarının mevcut 2 Serisi Coupe’nin başarılı formülünden çok uzaklaşmak istemedikleri görülüyor. Öte yandan, ön ve arkada tamponlar gibi bazı detayların çok fazla abartıldığını da söylemek mümkün.

 

2 Serisi’ndeki Gran Coupe gibi bazı yeni modellerin aksine, G24 arkadan çekişli sürüş sistemini sürdürecek ve altı silindirli motorlar sunmaya devam edecek.

 

Otomobil gücünü bir dizi turboşarjlı 2.0 litre dört silindirli ve 3.0 litre altı silindirli benzinli motorlardan alacak. ABD dışındaki piyasalarda 1.5 litre üç silindirli ve 2.0 litre dört silindirli turbo dizel motorlar da sunulmaya devam edilecek. Serinin en üzerinde daha önce bahsi geçen M240i 3.0 litre turbo altı silindirli 350 hp motorla konumlanacak. Ayrıca 3.0 litre turbo altı silindirli motorla M2 Coupe’nin halefi gelecek.

 

Otomobille birlikte 8 vitesli otomatik şanzıman sunulacak. Bazı piyasalarda altı vitesli manuel seçeneği de olacak. Arkadan çekişli ve dört çekişli xDrive modelleri piyasaya ve motora göre değişen şekilde gelecek. 2 Serisi Cabrio’nun bu nesilde yer almayacağı düşünülüyor. Bunun yerine alıcılar yeni 4 Serisi Cabrio’ya yönlendirilecek.

 

Yeni G42 BMW 2 Serisi’nin bu yıl sonundan önce tanıtılması bekleniyor.

Son Güncelleme : 28 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo