Volkswagen’in Yazılım ve Otonomideki Liderliğini Kabul Ediyor

Ototeknikveri     28 Nisan 2020 10:45

Volkswagen ilk tam elektrikli otomobili ID.3’teki sorunlarla mücadele etmeye devam ederken, firmanın yöneticisi Herbert Diess bir web yayınında Tesla’nın araç teknolojilerindeki liderliğini kabul etti.

Volkswagen’in Yazılım ve Otonomideki Liderliğini Kabul Ediyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Automobilwoche tarafından yayınlanan Volkswagen’in iç yazışmalarında Tesla’nın rakiplerine karşı hem yazılımda hem de yarı otonom sürüş sisteminde daha üstün olduğundan bahsediliyor.

 

Diess firmadaki diğer yöneticilere yazışmalarda “Tesla’nın yazılımı bizden önde olduğu gibi diğer tüm firmalardan da daha önde.” diyor. Yöneticinin “Bu benim başımı ağrıtıyor.” ifadesini kullandığı görülüyor. Diess’in ayrıca Tesla’nın akıllı telefon üzerinden uzaktan kontrol özelliğinin müşteriler arasında çok popüler olduğunu yazdığı anlaşılıyor.

 

Diess Tesla’nın sürüş yardım sistemlerinde de dünyada öncü olduğunu söylüyor: “500.000 Tesla otomobil bir sinir ağı gibi görev yapıyor ve sürekli veri toplayarak müşterilere sürekli daha gelişmiş ve yeni bir sürüş deneyimi sunuyor. Bugün bunu başarabilen başka hiçbir otomobil üreticisi yok.”

Şüphesiz Tesla’nın Autopilot özelliği sektördeki en iyi yarı otonom sürüş sistemi. Sistem havadan güncellemelerle sürekli daha da iyi hale geliyor. Kaliforniya merkezli otomobil üreticisi bu liderliği binlerce araçtan topladığı veriler sayesinde elde ediyor. Toplanan veriler yazılımı iyileştirmek için kullanılıyor. Diğer firmalar ise sadece simülasyonlara ve küçük otonom araç prototip filolarına dayanarak testler yapıyor.

 

Diess’in ayrıca yazışmalarda yazılım bakımından Tesla’yı yakalamak için bir planı olduğundan bahsettiği de ortaya çıktı.

Son Güncelleme : 29 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo