Toyota Tasarımcısından Alfa Romeo 4C’nin Halefi İçin Bir Öneri

Ototeknikveri     06 Mayıs 2020 11:55

Alfa Romeo’nun 2013’te ortadan motorlu spor otomobili sunması coşkuyla karşılanmıştı. Dünyanın her yerinden markanın hayranları uzun zaman sonra gelen 4C’yi bağrına bastı ve model Alfa Romeo’nun yeniden yapılanmasının simgesi oldu.

Toyota Tasarımcısından Alfa Romeo 4C’nin Halefi İçin Bir Öneri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alfa Romeo 4C görünüşü ve sürüş performansıyla çok heyecan verici olsa da beklenen satış rakamlarına ulaşamadı. Bu da Alfa Romeo’y Kuzey Amerika’da 2018’de 4C coupe modelini durdurmaya itti.

 

4C Spider hala ABD’de satışta ancak Alfa Romeo’nun Avrupa’daki web sitelerinde artık 4C’den hiç bir iz yok.

 

Spor otomobillerin son yıllarda çok kötü satış düşüşlerine uğraması, koronavirüs pandemisi ve Alfa Romeo’nun ana firması FCA’nın PSA ile birleşmesi sonucunda, ikinci nesil 4C modelini görmemizin pek ihtimal dahilinde olmadığını söyleyebiliriz.

Bu yine de Alfa Romeo hayranlarınının böyle bir otomobili hayal etmesini engellemiyor. Bazıları bu hayalleri çizimlere de dönüştürüyor. Toyota Avrupa’da çalışan mimar ve tasarımcı Yung Presciutti de yeni Alfa Romeo 4C’nin nasıl görünebileceğini çizimlerine yansıttı.

 

Eserini “cesur ve duygusal” olarak tanımlayan tasarımcıya katılmamak elde değil. Ön kısımda Presciutti radikal bir tasarım uygulamış. Burada bir çift dev oval far ve Alfa Romeo ön panjuru tasarıma hakim. İki parçaya ayrılan agresif ön tampon da dikkat çekiyor.

 

Yan kısım da dev çamurluklar, büyük hava girişlerinin oyduğu kapılar ve alttaki aerodinamik bileşenler sayesinde yine dramatik görünüyor. Bir kask siperliği gibi görünen ve arkaya doğru uzanan ön cam da oldukça ilginç.

 

Arkada üç boyutlu yuvarlak arka lambalar, küçük rüzgarlıklar, dev arka difüzör ve buna entegre olmuş iki yuvarlak egzoz çıkışı görünümü tamamlıyor. Kesinlikle herkesin sevebileceği bir tasarım.

Son Güncelleme : 06 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo