Ferrari F42 Tasarım Çalışmasını Gerçek Hayatta da Görür müyüz?

Ototeknikveri     10 Mayıs 2020 09:21

Şubat ayında Ferrari Stallone konsepti tanıtılmıştı. Şimdiyse aynı derecede etkileyici yeni bir tasarım çalışması ortaya çıktı. Polonya’dan tasarımcı Pawel Breshke Czyzewski tarafından kaleme alınan çalışma F42 adını taşıyor.

Ferrari F42 Tasarım Çalışmasını Gerçek Hayatta da Görür müyüz?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu Ferrari illüstrasyonu tasarımcının yedi ayını aldı. Çalışma mevcut bir Ferrari modelinin yerini almak yerine tamamen yeni bir modelin nasıl görünebileceğine odaklanıyor.

 

Tasarımcı çalışmasıyla ilgili açıklamasında: “Ferrari F42 ile ilgili ilk fikrim F40 modelinin yeni bir versiyonunu yapmaktı ancak test ettiğim hiçbir fikir yeterince iyi görünmedi. Sonra kararımı değiştirerek yeni bir yola yöneldim ve markanın bazı modellerinden esinlenerek daha önce hiç var olmamış yeni bir model yarattım. Aynı zamanda arka rüzgarlığın F40 stili olmasına dikkat ettim.” dedi.

 

Ön kısımda ince LED farlar tamponun ortasında buluşuyor gibi görünüyorlar. Ayrıca belirgin karbon fiber hava girişleri ve genişletilmiş karbon fiber splitter göze çarpıyor. Aerodinamik F42’nin tasarımında çok önemli bir rol oynuyor. Otomobilin üzerindeki hava akımını geliştirmek için tasarlanan kaput üzerinde geniş açıklık da bunun bir kanıtı.

 

Şu an piyasadaki Ferrari modelleri oldukça kısıtlı tasarımlara sahip. Özellikle de Lamborghini Aventador SVJ ve yeni Huracan versiyonu ile karşılaştırıldığında sönük kalıyorlar. Öte yandan, F42 en az Lamborghini otomobiller kadar cesur. Geniş yan hava girişleri ve karbon yan etekler de buna dikkat çekiyor.

 

Çılgın aerodinamik tasarım arkada F40’dan ilham alan arka kanat ve dev difüzör ile belirgin. İtalyan markası büyük arka kanatları pek sevmiyor ancak bu örnekte harika görünüyor.

 

Not: F42 Pawel Breshke Czyzewski tarafından yapılan bağımsız bir çalışma ve Ferrari tarafından desteklenmiyor.

Son Güncelleme : 10 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo