Kia’dan 500 km Menzilli, 20 Dakikada Şarj Olan Elektrikli Crossover

Ototeknikveri     14 Mayıs 2020 09:55

Kia 2021 yılı itibariyle dünya çapında 11 elektrikli model sunacağını açıklamıştı. Bunlar arasında SUV ve MPV modeller de bulunacak.

Kia’dan 500 km Menzilli, 20 Dakikada Şarj Olan Elektrikli Crossover
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Koreli otomobil üreticisinin stratejisinde Avrupa en önemli rolü oynayacak. Kıtada 2021’de özel bir elektrikli crossover sunulacak. Bu yeni modelle ilgili ortaya çıkan detaylar arasında yeni bir platform kullanacağı, uzun sürüş mesafesi ve hızlı şarj özelliği bulunuyor.

 

Crossover tasarıma sahip olacak model binek otomobiller ile SUV’ler arasındaki çizgiyi belirsiz hale getirecek. Söz konusu model 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Imagine by Kia konseptinin üretim versiyonu olabilir. Elektrikli model ayrıca fütüristik bir deneyim sunacak.

 

Henüz adı açıklanmayan elektrikli model firma bünyesinde şimdilik Kia CV kod adıyla biliniyor. Model Rimac ile ortak hazırlanan E-GMP adlı özel bir platform kullanacak. Tek şarjla 500 km gidebilen otomobil sadece 20 dakikada şarj olabilecek.

Bu kısa şarj süresi Porsche Taycan benzeri 800 volt şarj sistemiyle mümkün oluyor. Kia performans rakamlarını henüz vermedi ancak elektrikli otomobilin 3 saniyeden kısa sürede 100 km/s hıza ulaşacağı tahmin ediliyor. 2022’den itibaren Kia diğer yeni elektrikli modellerini de tek tek çıkartmaya başlayacak.

 

Yeni modellerin hepsinde elektrikli otomobillere özel tasarım özellikleri ve günlük hayatı kolaylaştıran yeni bir kullanıcı deneyimi sunulacağı vadediliyor. Elektrikli modeller 400V ya da 800V şarj kapasitesi sunacak. Ayrıca bundan sonra Avrupa’da sunulacak her yeni model serisinde mutlaka yarı hibrit, hibrit, plug-in hibrit ya da tam elektrikli bir versiyon bulunacak.

Kia 2020’nin ilk çeyreğinde Avrupa’da satış rekoru kırdı ve bu başarıda elektrikli e-Niro ve Soul EV modellerinin de %6 satış payı ile katkısı oldu. Elektrikli modellerin satışları 2019’un ilk çeyreğine kıyasla %75 arttı. 2026 itibariyle Kia Avrupa satışlarının en az %20’sinin elektrikli otomobillerden oluşmasını hedefliyor.

Son Güncelleme : 14 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo