Volkswagen’in ID. Modelleri Golf, Passat ve Polo’nun Yerini Alabilir

Ototeknikveri     18 Mayıs 2020 01:21

Volkswagen’in Golf, Polo ve Passat gibi ikonik modelleri tam elektrikli otomobillerin çok satıldığı piyasalarda yerlerini ID. modellerine bırakabilir. Bu da yakın gelecekte tüm Avrupa piyasası olabilir. Örneğin İngiltere’nin 2030 yılında bütün yanmalı motorlu araçları yasaklaması bekleniyor.

Volkswagen’in ID. Modelleri Golf, Passat ve Polo’nun Yerini Alabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen’in satış ve pazarlama yöneticisi Jurgen Stackmann “Golf’ün ID. ailesinin yanında bir geleceği muhtemelen yok.” dedi.

 

Öte yandan Stackmann sonuncusu olsa da dokuzuncu nesil Golf’ün de olacağını belirtti. Yönetici bu nesilde çok kapsamlı ve ilginç teknolojiler bulunacağını söyledi ve “Tam elektrikli sürüş için optimize edilmiş platformlar gerekiyor. Bu platformları kullanan otomobillerin tamamı da gelecekte ID. adını alacak.” diye konuştu.

 

Yeni sekizinci nesil Golf de tam elektrikli olmasa da yarı hibrit ve plug-in hibrit formlarında elektrikli sürüş sunacak. Passat da GTE versiyonu ile bu seçeneğe sahip.

Öte yandan, gelecekte elektrikli otomobillerin hakim olduğu piyasalarda Golf ve benzerleri bulunmasa da, bunlar dünyadaki başka bazı piyasalarda hala yer bulabilir.

 

Stackmann bunu “Avrupa dışındaki, elektrifikasyonun çok hızlı gelişemediği piyasalarda Golf 9 ve ID. modelleri bir süre beraber bulunabilir.” sözleriyle doğruladı.

 

Stackmann sözlerini “İleride yanmalı motor yasağının geleceği İngiltere gibi piyasalarda ise muhtemelen bir Golf satın alamayacağız ancak insanlar bir ID.3 modeline sahip olmaktan çok mutlu olacakları için bunu sorun etmeyecekler.” diye sürdürdü.

 

Golf gibi ikonik bir modelin yok olmasına izin vermek Volkswagen için büyük ve riskli bir karar.

Teknik olarak, yanmalı motorlu otomobillere izin verilmeyen piyasalarda başka seçenek olmayabilir ancak Volkswagen’in tam elektrikli bir Golf, Passat ya da Polo yapması için bolca zaman var. Bu kez de ID. serisini olumsuz etkileyebilir ve pazarlamada karmaşa yaratabilir.

Son Güncelleme : 18 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo