Yeni Peugeot 308 Hatchback Gelecek Yıl Çıkacak

Ototeknikveri     18 Mayıs 2020 10:54

Günümüz otomobillerinin ortalama ömrünü göz önüne alırsak, 7 yıllık Peugeot 308 yaşlanmış sayılabilir. Bu nedenle modelin yerini gelecek sene yeni nesile bırakması bekleniyor.

Yeni Peugeot 308 Hatchback Gelecek Yıl Çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Caradisiac’ın haberine göre 308’in doğrudan yerini alacak yeni model gelecek sonbaharda beş kapılı hatchback gövde stili ile gelecek. Station wagon model ise onu 2022 başlarında takip edecek. Otomobilde yeni 208 yarı kompakt ve 508 orta boy modeller ile benzer modern bir görünüm olacak.

 

Peugeot’nun Volkswagen Golf, Ford Focus, Renault Megane, Honda Civic, Hyundai i30 gibi modellerle rekabet edecek otomobili EMP2 platformunun güncellenmiş versiyonunu kullanacak. Modelde bir dizi benzinli ve dizel motor seçeneğinin yanı sıra yarı hibrit ve plug-in hibrit versiyonlar da olabilir.

İki plug-in hibrit versiyondan birinin 1.6 litre benzinli motor, elektrikli motor ve önden çekişli sürüş sistemi kombinasyonu ile, ikincisinin aynı sisteme arka tekerlekleri sürecek bir elektrikli motor daha eklenmiş şekilde gelmesi bekleniyor. İkinci versiyon VW Golf R ile rekabet edebilir ve 300 hp üzerinde güç çıkışı sunabilir. Bu da adında GTi eklentisiyle gelebileceğine işaret ediyor.

Ayrıca daha yüksek teknolojili bir kabin ve yeni dijital kontrol paneli, multimedya sistemi gibi özellikler ile sürüş destek sistemleri karşımıza çıkacak.

Son Güncelleme : 18 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo