2021 Kia Rio Kapsamlı Yeniliklerle Geliyor

Ototeknikveri     26 Mayıs 2020 09:52

Hyundai ve Kia son yıllarda oldukça kapsamlı güncellemeler sunuyor, 2021 Rio da bunlar arasına katılacak.

2021 Kia Rio Kapsamlı Yeniliklerle Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dördüncü nesil Rio stil, güvenlik özellikleri ve multimedya teknolojileri bakımından kapsamlı şekilde güncellendi. Ayrıca modele Kia’nin ilk benzinli 48 volt yarı hibrit sistemi eklendi.

 

Görünüm bakımından 2021 Rio dış cephede yumuşak değişikliklere sahip. Öncekinden daha dar “kaplan burnu” ön panjur, daha alçak ve geniş ön tampon, yeni sis lambası yuvaları, yeni LED farlar ve entegre gündüz farları dikkat çekiyor.

 

Kia ayrıca iki yeni renk seçeneği sunuyor: Perennial Grey ve Sporty Blue. Bunlarla birlikte renk seçenekleri toplam dokuza çıkıyor. Dış cephedeki değişiklikler sekiz kollu tasarıma sahip yeni 16 inç alaşım jantlar ile tamamlanıyor.

 

İç mekanda görsel değişikliklerin yanı sıra materyaller ve teknoloji bakımından da yenilikler var. Bu yenilikler genel kaliteyi ve ambiyansı yükseltiyor. En dikkat çeken güncelleme yeni 8.0 inç dokunmatik ekran. Bunu gösterge panelindeki yüksek çözünürlüklü 4.2 inç dijital ekran tamamlıyor.

 

Güncellenen model Bluetooth, Apple CarPlay ve Android Auto destekli 8.0 inç Display Audio multimedya sistemiyle geliyor. Ayrıca UVO Connect “Phase II” telematik özellikleri sunuluyor.

 

Yeni mavi renk paketi ve GT-Line modelleri için siyah iç mekan teması kişiselleştirilmiş ve konforlu bir yolculuğa katkı sağlıyor. Ayrıca 2021 Kia Rio modelleri şimdi sürücü ve ön yolcu koltuğu için yükseklik ayarıyla geliyor.

 

2021 Kia Rio markanın benzinli yarı hibrit sistemine sahip ilk modeli. “EcoDynamics+” adı verilen sistem Kia’nın yeni Smartstream 1.0 litre T-Gdi üç silindirli motoru ve 48V yarı hibrit özelliğiyle geliyor. Bu sayede elektrikli tork desteği ve rejeneratif frenle gelişmiş yakıt verimliliği sağlanıyor.

 

Yeni Hyundai i20 ile paylaşılan elektriklendirilmiş Smartstream motor daha önceki Kappa motorla aynı güç çıkışlarını sunuyor: 100 PS (99 hp) ya da 120 PS (118 hp). Daha güçlü olan seçenek şimdi %16 daha fazla azami tork sunuyor: 200 Nm. Kia yeni EcoDynamics+ güç aktarım sisteminin Rio’nun CO2 emisyonlarını %10’a kadar düşürdüğünü iddia ediyor. Her iki yarı hibrit sistem de Drive Mode Select sistemiyle donatılacak ve Eco, Sport ya da Normal modlarını sunacak.

 

Yeni Rio EcoDynamics+ ile birlikte Kia’nın yeni Akıllı Manuel Şanzıman (iMT) özelliğine de sahip ilk modellerinden olacak. Akıllı manuel şanzımanın debriyajı mekanik bağlantı yerine tamamen elektronik kontrol ediliyor. Bu da yakıt verimliliği ve CO2 emisyonunda düşüşe katkı sağlıyor, ayrıca manuel şanzımanın sürüş keyfini sunuyor.

 

Yarı hibrit sistemin yanı sıra müşteriler yenilenen Smartstream yanmalı benzinli motorlardan faydalanabilecek. Bunlar arasında 100 PS (99 hp) 1.0 litre T-Gdi motor ve 84 PS (83 hp) doğal emişli 1.2 litre motor da bulunuyor. Turboşarjlı motor altı vitesli manuel şanzımanla standart geliyor. 7 vitesli çift debriyajlı şanzıman ise opsiyonel olarak sunuluyor.

 

Güvenlik cephesinde ise 2021 Kia Rio Ön Çarpışma – Kaçınma Asistanı, Yaya – Araç – Bisikletli tespiti, Şerit Koruma Asistanı, Sürücü Dikkat Uyarısı ve Kör Nokta Uyarısı gibi en yeni sürüş yardım sistemleriyle geliyor.

 

Ayrıca Kör Nokta Yardımı, Akıllı Hız Sınırı Uyarısı, Akıllı Seyir Kontrolü, Şerit Takip Asistanı, Arka Çapraz Trafik Çarpışma – Kaçınma Asistanı, Arka Yolcu Uyarısı ve Öndeki Araç Kalkış Uyarısı bunlara eşlik ediyor.

 

2021 Kia Rio Avrupa’da 2020’nin üçüncü çeyreğinde piyasaya çıkacak.

Son Güncelleme : 26 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo