Dacia 7 Koltuklu SUV için Lodgy Minivan’ı Sonlandırıyor

Ototeknikveri     02 Haziran 2020 12:44

Dacia yeni bir 7 koltuklu SUV yapma fikrine uzun yıllardır sıcak bakıyor. Firma sonunda bunu gerçekleştirmeye karar verdi.

Dacia 7 Koltuklu SUV için Lodgy Minivan’ı Sonlandırıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

L’Argus’da çıkan bir habere göre, henüz ismi belli olmayan yeni model gelecek yılın bahar aylarında çıkacak ve Lodgy’nin yerine geçecek. Minivan satış bakımından çok başarılı değildi ve geçen yıl Avrupa genelinde sadece 28.994 adet satıldı. Karşılaştırmak gerekirse, aynı dönemde Duster satışları 220.167 adete ulaştı.

 

L’Argus yeni modelin bir SUV olmasını bekliyor. Tahmini 4.5 metre uzunluğunda olacak araç CMF-B platformunu kullanacak. Bu platform yeni nesil Renault Clio, Captur ve Nissan Juke modellerinde de bulunuyor.

Yeni modelde Duster’dan farklı bir tasarım imzası bulunması bekleniyor. İçeride üç oturma sırası yer alacak.

 

Araçta yeni Sandero ile paylaşılacak yeni bir multimedya sistemi bulunacak. 2. Seviye yarı otonom sürüş gibi yüksek teknolojili sürüş yardım sistemleri beklenmiyor ancak Şeritten Ayrılma Uyarısı ve Kör Nokta Uyarısı gibi özellikler sunulabilir.

1.0 litre ve 1.3 litre Tce benzinli ve 1.5 litre Dci dizel motorlar seçenekler arasında yer alabilir. Ayrıca ilk kez Clio’da sunulan E-Tech hibrit sistem de daha sonra sunulabilir. Clio’da bu sistem 1.6 litre dört silindirli 140 PS (138 hp / 103 kW) motorla geliyor. 1.2 kWh pil buna eşlik ediyor. Öte yandan, söz konusu pil arka koltuklardan alan çalabilir ve 7 kişilik oturma düzenine uygun olmayabilir.

Son Güncelleme : 02 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo