Renault Yöneticisi Çinli Elektrikli Otomobilleri Avrupa’ya Tehdit Olarak Görüyor

Ototeknikveri     14 Haziran 2020 04:15

Avrupalı otomobil üreticileri bugünlerde her zamankinden daha çok eletrikli model çıkartsa da, Renault Grubu yönetim kurulu başkanı Jean-Dominique Senard yakında Avrupa’ya gelmeye başlayacak Çinli elektrikli otomobillerden endişe duyuyor.

Renault Yöneticisi Çinli Elektrikli Otomobilleri Avrupa’ya Tehdit Olarak Görüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fransa ve Almanya gibi ülkeler elektrikli otomobil alıcılarına ilave teşvikler sunarken, piyasalara yakında Çin yapımı olanlar dahil çok sayıda elektrikli model dolması bekleniyor.

 

Şu anda da Avrupa’da Tesla modelleri, Porsche Taycan, Mercedes EQC, Audi e-tron ya da Nissan Leaf gibi pek çok elektrikli model satın alınabiliyor. Yakında bunlara güncellenen Renault Zoe ve VW ID.3 de katılacak.

 

Bu durumda Avrupalı otomotivcileri endişelendiren ne? İlk olarak Çinli dev SAIC Motor’un sahibi olduğu MG Motor endişelerin odağında. Firma şimdiden Norveç’te yeni ZS elektrikli modelinden 600 adet sattı. Pek çok başka Çinli marka da elektrikli otomobillerin popüler olduğu bu ülkeye girmeye hazırlanıyor. BYD Tang EV600 ve Aiways U5 de Avrupa’ya iddialı giriş yapmaya hazırlanan Çinli elektrikli otomobiller arasında. Volvo ve Zheijang Geely Holding’in ortak girişimi Polestar da Çinli bir elektrikli otomobil markası sayılabilir.

 

Senard “Avrupa içinden ve dışından çok güçlü rekabetle karşılaşacağız. Buna hızlıca cevap verebilecek durumda olmalıyız.” diye konuştu.

 

Renault yöneticisi, herkesin Norveç’e odaklandığını, Avrupa’nın en büyük elektrikli otomobil piyasalarından olan ülkenin Tesla gibi markalar tarafından ticari bir deneme tahtası gibi görüldüğünü de belirterek, “Bu durum Norveç’le de sınırlı değil. Pek çok Çinli startup markasının hedefinde Avrupa var. Bunlardan birisi Korsika’da SUV modellerini test ederek Avrupa piyasasına adapte edip edemeyeceğini görmeye çalışıyor. Sonrasında otomobillerini tüm Avrupa’ya satacaklar.” dedi.

 

Senard’ın kast ettiği Korsika’ya giriş yapan Çinli marka ise Aiways.

Son Güncelleme : 14 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo