MG’nin Yeni Elektrikli Spor Otomobili Bu Mu?

Ototeknikveri     14 Haziran 2020 11:27

MG geçen ay Cyberster konseptinden bir teaser paylaşmıştı ancak görünen o ki firmanın yeni çıkacak elektrikli spor otomobili aslında bir coupe olacak.

MG’nin Yeni Elektrikli Spor Otomobili Bu Mu?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ortaya çıkan patent çizimleri kapalı bir ön panjur ve LED farlara sahip sportif bir coupe otomobili gösteriyor.

 

Arkaya doğru ilerlediğimizde eğimli bir ön cam ve uzun, akıcı bir tavan görülüyor. Model ayrıca kaslı çamurluklara, gömme kapı kollarına ve sportif yan eteklere sahip.

 

Arka lambalar E-Motion konseptinde kullanılanlara benziyor. Ayrıca arka difüzör ve “var olmayan” egzoz çıkışları dikkat çekiyor. Egzoz çıkışlarının bulunmayışı otomobilin elektrikli olacağını kesin şekilde kanıtlıyor.

İlginç biçimde otomobil Cyberstar konseptiyle fazla ortak noktaya sahip değil. En benzer kısmın ön cephe olduğu söylenebilir. Elektrikli roadster yeni çıkacak coupe için merak ve heyecan yaratmak için tasarlanmış olabilir.

Autocar coupe modelin gelecek yıl üretime gireceğini söylüyor. MG yetkilileri de konseptin 2020 – 2021 civarında üretim modeline dönüşeceğini daha önce söylemişlerdi.

E-Motion 2017’de çıktığından bu yana çok şey değişti ancak fikir vermesi adına hatırlatırsak, konseptte 4 saniyeden kısa sürede sıfırdan 100 km/s hıza çıkmaya imkan verek elektrikli sürüş sistemi vardı. Sürüş mesafesi ise tek şarjda 498 km civarında.

 

Pek çok soru hala yanıt beklerken, yakınlarda gelebilecek bir tanıtım sayesinde bunlara ulaşmak için çok fazla beklemeyeceğimizi düşünüyoruz.

 

Son Güncelleme : 14 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo