2021 Hyundai 45 EV Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Ototeknikveri     15 Haziran 2020 02:59

Pilli elektrikli Ioniq, Kona ve yakıt hücreli elektrikli Nexo'nun ardından Hyundai elektrik atağını yeni çıkacak crossover benzeri hatchback 45 ile sürdürüyor.

2021 Hyundai 45 EV Hakkında Bildiğimiz Her Şey
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai 45, Koreli otomobil üreticisinin yeni Elektrikli Global Modüler Platform'unu (E-GMP) kullanan ilk model olacak. Modelin ön izlemesi 2019 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılan 45 Concept ile yapılmıştı.

 

Üretim modeli konseptten ne ölçüde farklı olacak? Hyundai’nin en ilginç yeni projelerinden ve ilk bağımsız elektrikli modelinden neler bekleyebileceğimize resimlerle bir göz atalım.

 

Otomobilin profilinde Audi A1'i andıran bir şeyler var ancak yakından baktığımızda net çizgiler başta olmak üzere konsept ile benzerlikleri fark ediyoruz. Üretim modeli konseptin sürgülü arka ve ön kapılarını terk ederek daha geleneksel bir 5 kapılı tasarımı benimsiyor. Ayrıca kamera temelli yan ayna sistemi de terk edilmiş.

 

Ön stil, orijinal Pony Coupe konseptinden unsurlar alarak Hyundai'nin “kinetik küp lamba” tasarımı olarak adlandırdığı tasarımı takip ediyor. Bu bir elektrikli otomobil olduğu için, ön panjur ve hava girişleri görünmüyor. Bunun yerine ön kısımda da ufak bir bagaj bulunabilir.

 

Gözümüzü yan kısımda gezdirdiğimizde, yukarı açılan kapı kolları, kısa çıkıntılar, alçak bir siluet ve tipik bir crossover modelden daha yere yakın bir biniş yüksekliği fark ediyoruz. Yeni Elantra sedan gibi kapılar Z şekilli elmas desenlerine sahip, camlı kısımlar yüksek eğimli A ve B sütunlarından faydalanıyor, ayrıca kontrast renkli tavan dikkat çekiyor. Arka stil de ön kısım ile benzer ve küp biçimli LED arka lambalar ile girintili alt tampon gözlerden kaçmıyor.

 

Geniş iç mekan

Ioniq ve Kona modelleri yanmalı motorlu versiyonları da bulunduğu için daha geleneksel iç mekanlar sunsa da, yeni 45 kaykay tarzı bir zeminin desteklediği geniş bir iç tasarıma sahip olacak. 45, hem gösterge panelini hem de multimedya sistemini birleştiren büyük bir MBUX benzeri dijital ekran ile dikkat çekecek. Ayrıca sıcak ve davetkar kumaş ve suni deri döşemeler ile minimalist detaylar göz okşayacak.

 

Bekleyebileceğimiz diğer güzellikler arasında ortam aydınlatması, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar, kablosuz şarj, Apple CarPlay, WiFi bağlantısı ve çevre görüntüsü monitörü yer alıyor. Sürücü destek teknolojileri de yoğun bir şekilde öne çıkacak; otonom acil frenleme, arkadan geçen trafik uyarısı, şerit koruma yardımı, güvenli çıkış yardımı ve arka yolcu uyarısı bunlara dahil.

 

Çift Motor Performansı

Tesla Model 3'e benzer şekilde, yeni 45'te her bir aksta bir motor bulunan ve dört tekerlekten çekiş kabiliyeti sağlayan çift motorlu bir kurulum bekleniyor. Elektrikli sistem Kona Electric'ten alınabilir. Beklenen sürüş mesafesi ise 500 km civarında.

 

Pillerin SK Innovation tarafından tedarik edileceği ve 75-100 kWh aralığında bir kapasiteye sahip olacakları söyleniyor. Otomobilin, BMW, Daimler, Ford, Volkswagen Grubu ve Porsche tarafından da kullanılan Ionity hızlı şarj cihazları ağı üzerinden 350 kW'a kadar DC şarj kapasitesi sunacağını tahmin ediyoruz.

 

Ne zaman satışa sunulacak?

İlginçtir ki, Hyundai 45, Kona Electric ile şirket içi rekabete neden olabilir. Bunun ne kadar gerçekleşeceğini daha sonra göreceğiz ancak Güney Koreli otomobil üreticisi için ilginç bir ikilem oluşturuyor. Hyundai 45, Tesla’nın Model Y, Ford’un Mustang Mach-E, Volkswagen’nin ID.4 ve Skoda’nın Enyaq modelleri dahil olmak üzere çok sayıda otomobil üreticisinin giderek artan sayıdaki elektrikli modeliyle rekabet edecek.

 

Hyundai’nin en yeni elektriklisi bu yıl sona ermeden tanıtılacak ve 2021'in başlarında dünya çapında bayillere ulaşacak.

Son Güncelleme : 15 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo