2021 SEAT Ateca Kapsamlı Teknoloji Güncellemeleri ve Stil Değişiklikleriyle Geliyor

Ototeknikveri     15 Haziran 2020 11:28

SEAT’ın ilk SUV modeli olan kompakt Ateca güncellendi.

2021 SEAT Ateca Kapsamlı Teknoloji Güncellemeleri ve Stil Değişiklikleriyle Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Markanın bugüne kadarki en başarılı spor SUV'si, 2021 model yılı için içte ve dışta ince bir stil yenilemesi, güncellenmiş bir güç aktarma organı serisi ve yeni güvenlik ve bağlantı teknolojileri ile geliştirildi.

 

2016'da piyasaya sürülmesinden bu yana 300.000'den fazla birim satılan (sadece 2019'da 100.000 adet dahil) Ateca, SEAT için çok önemli, bu yüzden İspanyol otomobil üreticisi başarılı bir formülü bozmak istemedi. Bu yüzden özellikle stilde evrimsel değişikliklerle yetinildi.

 

Yeni SEAT Leon'dan esinlenen LED farlar dikkat çekerken, yeni bir ön panjur ve ön tampon da bulunuyor. Arkada, dinamik sinyal lambalı (FR ve Xperience donanım seviyeleri için) tam LED arka lambalar ve yeni egzoz çıkışlarına sahip tampon da güncellenen kısımlar arasında.

 

Tamponların yeni tasarımı, genişlik ve yükseklik değişmeden kalırken 2021 Ateca'yı 18 mm daha uzun yapıyor (4381 mm). Bagaj kapağındaki Ateca logosu, yeni alaşım jant tasarımları (17 - 19 inç) ve yeni renk seçenekleri gibi başka güncellemeler de var.

 

2021 Ateca ayrıca Xcellence'in yerini alan ve alüminyum kaplamalı alt saçaklı siyah ön ve arka tamponlar, gövde renkli jant çevreleri ve alüminyum kaplamalı yan pervazlara sahip yeni bir arazi aracı görünümlü Xperience donanım seviyesi sunuyor.

 

9.2 inç dokunmatik ekranlı 10.25 inç Dijital Kokpit ve yükseltilmiş multimedya sistemi

İç mekanda 10.25 inç Dijital Kokpit ve yeniden konumlandırılmış 8.25 inç veya 9.2 inç dokunmatik ekranlı yeni bir HMI arayüzü içeren yükseltilmiş multimedya sistemi dikkat çekiyor. Deri kaplı direksiyon simidi, yeni malzemeler ve dikişli kapı panelleri de bu kısımda öne çıkıyor.

 

Kompakt SUV, şimdi yeni döşeme seçeneklerinden (kumaş, Microsuede veya Deri), hava çıkışları, vites kolu ve multimedya sistemi için mat yüzeyli çerçevelerden ve çok renkli ortam aydınlatmasından da yararlanıyor. Sürücü koltuğu artık sekiz yönlü güç ayarı ve hafıza fonksiyonuna sahipken, ısıtmalı ön cam isteğe bağlı olarak sunuluyor.

 

Bağlanabilirlik açısından, 2021 Ateca yeni bir ses tanıma sistemi, Full Link sistemi ile kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto desteği, çevrimiçi navigasyon (Apple Haritalar üzerinden) ve dahili SIM (eSIM) üzerinden Çevrimiçi Bağlantı özelliklerini kazanıyor. Buna ek olarak, yeni SEAT Connect uygulaması ile otomobil park konumu, kapıların kilitlenmesi ve kilidinin açılması, sürüş verileri ve kalan menzil dahil olmak üzere çeşitli işlevler için uzaktan erişim sunuyor. Dört ışıklı C Tipi USB portu ve kablosuz telefon şarjı artık tüm ürün serisinde standarr.

Benzinli ve dizel motorlarda güncelleme var ancak elektrifikasyon yok

Yenilenen güç aktarma organları serisi, üç adet TSI turboşarjlı benzinli motor ve iki adet TDI turbo dizel içeriyor. Miller çevrimli yanma işlemine ve değişken geometrili turboşarja sahip 110 PS (109 HP) 1.0 litrelik TSI üç silindirli motor, manuel şanzıman ile birlikte seriyi başlatıyor. Sonraki seçenek ise, altı vitesli manuel veya yedi vitesli DSG çift debriyajlı otomatik şanzımanla gelen ve Aktif Silindir Yönetimine sahip 150 PS (148 HP) 1.5 litrelik TSI dört silindirli motor. En üst seviye benzinli motor ise, sadece bir DSG şanzıman ve 4Drive dört çekişli sürüş sistemi ile donatılmış 190 PS (187 HP) 2.0 litrelik TSI seeçeneği.

 

Dizellere gelince, daha önce mevcut olan 1.6 litrelik TDI yerini 115 PS 2.0 litre TDI motor ve altı vitesli manuel şanzıman kombinasyonuna ya da 150 PS (148 hp) 2.0 litre TDI ve manuel ya da DSG şanzıman seçeneğine bıraktı. Çift debriyajlı şanzımanla birlikte motora dört çekişli sürüş sistemi de eşlik edebiliyor. 48V yarı hibrit bir seçenek ise sunulmuyor.

 

Güvenlik özelliklerine baktığımızda ise, 2021 SEAT Ateca Öngörülebilir Adaptif Hız Sabitleyici, Yan ve Çıkış Yardımı ve Çarpışma Öncesi frenlemeli Ön Yardım da dahil olmak üzere yeni gelişmiş sürücü destek sistemleri kazanıyor. İspanya'nın Barselona kentinde tasarlanan ve geliştirilen güncellenen Ateca, Skoda’nın Çek Cumhuriyeti'nin Kvasiny kentindeki tesisinde üretilecek. SEAT, yenilenen SUV'nin ne zaman bayilere ulaşacağını henüz açıklamadı.

Son Güncelleme : 15 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo