YENİ 2015 SKODA FABİA'NIN MOTOR GAMI

Ototeknikveri     08 Ağustos 2014 12:08

Skoda, yeni jenerasyon Fabia'da, tamamı yeni olan dört benzinli ve üç dizel motor seçeneği sunacak.

YENİ 2015 SKODA FABİA'NIN MOTOR GAMI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda, yakında resmi olarak tanıtacağı yeni Fabia'nın motor gamını açıkladı. Tamamı yeni ve Euro6 emisyon normların karşılayabilen dört benzinli ve üç dizel motor alternatifine sahip olacak ikinci jenerasyon Fabia, selefine oranla yüzde 17 oranında azaltılan tüketim ve emisyon değerleri ile öne çıkacak. Ekim ayında yapılacak Paris Otomobil Fuarı'nda promiyeri yapılacak olan yeni Fabia'nın, GreenLine adlı versiyonu ortalama 3.1 litrelik tüketim ve 82 gr/km'lik emisyon değeri ile dikkat çekiyor.

Yeni Fabia'nın tüm motor seçeneklerinde start-stop sisteminin yanında, kinetik enerji geri kazanım sistemi standart olarak sunulacak. Hem manuel, hem de çift debriyajlı otomatik şanzıman olan DSG alternatifine sahip olacak yeni Fabia'nın MQB teknolojisine adapte edilen benzinli motorları üç veya dört silindirli olacak. Üç silindirli 1.0 litrelik MPI motor indirekt enjeksiyona sahip olacak. 1.2 litre hacme sahip olacak, dört silindirli benzinli motorlar ise TSI teknolojisine sahip olacak. Yeni Fabia'nın benzinli motor gamınınn gücü 60 hp ile 110 hp arasında değişecek.

Yeni Polo'da olduğu gibi Fabia'da 1.6 litrelik dizel motorun yerini 1.4 litrelik direk enjeksiyonlu common-rail enjeksiyon sistemine sahip üniteler alacak. 75 hp ile 105 hp arasındadeğişen üç farklı güç çıkışına sahip olacak 1.4 litrelik dizel motorun, silindir bloğu alüminyum alaşımdan imal edilmiş. 2015 yılının sonlarında yollara çıkacak, 75 hp güç üreten 1.4 litrelik motora sahip GreenLine versiyon ise, start-stop sistemi, kinetik enerji geri kazanım sistemi, düşük yuvarlanma direncine sahip lastikler ve geliştirilen aerodnamiği ile ortalama 3.1 litrelik tüketim ve 82 gr/km'lik emisyon değeri vaat edecek. Doğalgazlı model Skoda Citigo G-TEC'den sonra en çevreci olmasıyla öne çıkacak GreenLine versiyonun haricinde, yeni Fabia selefine oranla 65 kg hafiflemesiyle dikkat çekecek. Yani Fabia'nın 1.0 litrelik MPI motora sahip giriş versiyonunun, sürücüsüz boş ağırlığı 980 kg civarında olacak.

Son Güncelleme : 08 Ağustos 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo