Güncellenen 2021 Audi Q5 Yeni Tasarım ve Teknolojilerle Çıktı

Ototeknikveri     29 Haziran 2020 11:36

Audi güncellenen 2021 Q5 SUV’yi paketinden çıkardı. 2021 modeli markanın yeni modelleriyle benzer, daha şık bir tasarım ve en yeni teknolojilerle gelecek.

Güncellenen 2021 Audi Q5 Yeni Tasarım ve Teknolojilerle Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güncellemeler plug-in hibrit Q5 ve performans modeli SQ5’e de uygulanmış. Dış cephede yeni standart LED farlar ve arka lambalar yeni grafikleriyle dikkat çekiyor ve markanın diğer yeni modelleriyle benzerlik gösteriyor. Ayrıca bu kısımda dinamik dönüş sinyalleri bulunuyor.

 

Matrix LED farlar seçildiyse isteğe bağlı olarak farlar da dinamik dönüş sinyalleriyle alınabiliyor. Q5’te ilk kez arka lambalar OLED aydınlatma teknolojisi seçeneğiyle sunuluyor.

 

SUV aynı zamanda daha ince ve geniş, sekizgen Singleframe ön panjur ve daha uzun, sportif yan hava girişleriyle dikkat çekiyor. Yan etekler yeniden tasarlanırken, arka kısımda lambaları birbirine bağlayan yeni bir şerit ve yeni difüzör bulunuyor.

 

Audi aynı zamanda iki yeni renk seçeneği sunuyor: District Green ve Ultra Blue. Her ikisi de Q5 PHEV ve SQ5 versiyonlarında geliyor. Otomobilde 18 – 21 inç arasında değişen farklı boyutlarda tekerlek seçenekleri de müşterileri bekliyor.

Q5 45 TFSI modeli standart Advanced serisi dış cephe paketine sahip. Bu pakette ön panjurda dikey krom şeritler, ön ve arka tamponlarda gümüş detaylar yer alıyor. Q5 plug-in hibrit modeli S serisi dış cephe paketiyle geliyor ve ön panjurda bal peteği deseni ile daha agresif ön ve arka difüzör tasarımı sunuyor.

 

En üst donanım seviyesi SQ5 ise siyah optik paketi sunuyor ve mat siyah tavan rayları, parlak siyah ayna kapakları ve başka siyah dış cehpe detayları ile 10 inç boyutunda, 5 V kollu, yıldız tasarımlı, iki renkli tekerlekler ve yaz lastikleri ile dikkat çekiyor.

 

İç mekanda 10.1 inç MMI dokunmatik ekranlı yeni MIB 3 multimedya sistemine 12.3 inç Audi sanal kokpit kontrol paneli eşlik ediyor. Audi akıllı telefon entegrasyon arayüzü standart olarak geliyor ve kablosuz Apple CarPlay ve Google Android Auto desteği sunuyor.

 

Kabinde ayrıca yeni ceviz ahşap kaplamalar, kontrast dikişli deri döşemeler, standart parlak siyah detaylar bulunuyor. SQ5 modelleri standart elektronik direksiyon kolonu ayarından da faydalanıyor.

 

705 watt Bang & Olufsen 3D ses sistemi 19 hoparlörle gelirken, 16 kanallı amplifikatör de opsiyonel olarak sunuluyor.

 

2021 Audi Q5 ABD’de standart 2.0 litre TFSI turboşarjlı dört silindirli benzinli motor ve 12 volt yarı hibrit sistemle gelecek. Sistemin toplam güç çıkışı 261 hp (265 PS), tork değeriyse 370 Nm. Otomobil bu donanımla 5.7 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor.

 

Q5 55 TFSI e quattro isimli plug-in hibrit versiyon ise 2.0 litre turbo dört silindirli motor ve elektrikli motorla toplam 362 hp (367 PS) güç çıkışı ve 500 Nm tork sunuyor. Otomobil bu donanımla 5.0 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkıyor. Sisteme standart yedi vitesli S tronic çift debriyajlı şanzıman ve quattro dört çekişli sürüş eşlik ediyor.

SQ5 3.0 litre TFSI V6 motorla sunulmaya devam ediyor. Bu motorun güç çıkışı 394 hp (354 PS), tork değeriyse 500 Nm. Otomobil adı geçen motorla 4.7 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor.

 

Avrupa’da ise şimdilik tek motor seçeneği açıklandı. Q5 40 TDI quattro adı verilen model 2.0 litre turbo dizel motorla geliyor. Güç çıkışı 204 PS (201 hp), tork değeriyse 400 Nm ve buna 12 volt yarı hibrit sistem eşlik ediyor.

 

Q5 aynı zamanda Audi yan bölge asistanı, şeritten ayrılma uyarısı, Audi pre sense rear, Parking system+ ve arkadan geçen trafik asistanı gibi sürüş yardım sistemleriyle donatılmış. Adaptif seyir kontrolü, Trafik Sıkışıklığı Asistanı ve Kuşbakışı Görünüm kamera sistemi bunlara eşlik ediyor.

2021 Audi Q5 ABD’de 43.300 dolar’dan başlayan fiyatlarla sunulacak. SQ5 Prestige modelinde fiyat 62.500 dolar’a kadar çıkacak. Güncellenen Q5 sonbaharda piyasada olacak.

Son Güncelleme : 29 Haziran 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo