2021 Kia Sedona/Carnival İç Mekanını Gösterdi

Ototeknikveri     13 Temmuz 2020 07:12

Kia yeni Carnival/Sedona modelinden fotoğraflar yayınlamaya devam ediyor. Bu kez minivan modelin iç mekanını da görebiliyoruz.

2021 Kia Sedona/Carnival İç Mekanını Gösterdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İç mekanın bu ilk fotoğrafı, Güney Koreli otomobil üreticisinin Sedona’nın dış cephe fotoğraflarını paylaşmasından yaklaşık üç hafta sonra geldi. Radikal bir güncellemeden geçen dış cephe gibi, iç mekanda da öncekine kıyasla önemli yenilikler var.

 

İç mekandaki yenilikler 12.3 in dijital kontrol paneli ve 12.4 inç dokunmatik multimedya ve navigasyon ekranını içeren büyük konsol ile başlıyor. Klima için dokunmaya duyarlı butonlar da piyano siyahı zemine şık bir şekilde entegre edilmiş. Vites seçimi içinse döner bir düğmeye yer verilmiş.

Kia piyasaya göre değişen şekilde Sedona’nın üç ya da dört sıra koltukla sunulacağını, yani 7, 9 ve 11 yolcu kapasitesi seçenekleri olduğunu belirtti. 7 kişilik konfigürasyonda Sedona ikinci sıra koltuklar için ayarlanabilir sırt, kol ve bacak kısımları sunuyor. Ayrıca yine ikinci sırada USB şarj, mobil cihazlar için fileler ve arka konsolun altında yeni bir çekmece bulunuyor.

 

Kia yeni Sedona’yı “Grand Utility Vehicle” olarak tanımlıyor. Aracın aks mesafesi önceki nesilden 30 mm daha uzun, gövdeyse 10 mm daha geniş. Motor detayları şimdilik net değil. Turboşarjlı 2.5 litre dört silindirli motor olasılıklar dahilinde ve bu motor 277 hp güç çıkışı, 421 Nm tork sunuyor. Turboşarjlı 1.6 litre dört silindirli benzinli motor, elektrikli motor ve 15 kWh lityum iyon pil paketi de beklentiler arasında. Bu sistemin güç çıkışı 227 hp, tork değeri 350 Nm.

 

2021 Kia Carnival/Sedona’nın satışları Kore’de yılın üçüncü çeyreğinde başlayacak. Hemen sonrasında global piyasalara da gelecek.

Son Güncelleme : 13 Temmuz 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo