Kia’nın Yeni Elektriklisinden Casus Fotoğraflar

Ototeknikveri     17 Temmuz 2020 09:21

İlk casus fotoğrafları ortaya çıkan Kia’nın yeni elektrikli modeli Imagine ve Futuron konseptlerinin bir bileşimi gibi görünüyor.

Kia’nın Yeni Elektriklisinden Casus Fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia’nın 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan fütüristik Imagine by Kia konseptini hatırlıyor musunuz? Koreli otomobil üreticisi bu konseptin en azından bazı özelliklerini üretime geçirecek gibi görünüyor. Almanya’da testlerde görüntülenen ilginç prototipin en yakın açıklaması bu. Henüz ağır kamuflaj altında olsa da, otomobil Imagine by Kia ve Futuron konseptlerini birleştiriyor gibi görünüyor.

 

Crossover – coupe şekline sahip aracın C sütunlarının arkasında neler gizlediğini henüz bilemiyoruz. Elektrikli bir otomobil olduğunu ise motor sesi ve egzoz çıkışı bulunmamasından anlıyoruz. Aero stili tekerlekler de önemli birer ipucu.

 

Kia zaten şu an piyasada iki elektrikli model sunuyor: Niro Ev ve Soul EV. Öte yandan bunların her ikisi de mevcut yanmalı motorlu modellerin elektriklendirilmiş versiyonları. Bir sonraki adım sıfırdan bir elektrikli model geliştirmek olacak. Bu noktada da bahsi geçen corssover - coupe devreye giriyor.

 

CV kod adı verilen yeni Kia elektrikli crossover E-GMP mimarisini kullanacak. Bu mimari Hyundai 45 ve Prophecy elektrikli araçlarda da bulunacak. Pil ve elektrikli motorlarla ilgili henüz spesifik detaylar yok ancak otomobilin 500 km menzille geleceği söyleniyor. Ayrıca sadece 20 dakika gibi kısa bir şarj süresi söz konusu olacak.

 

Elektrikli crossover, Kia’nın 2022’den itibaren çıkartacağı çok sayıda sıfır emisyonlu araçtan ilki olacak.

Son Güncelleme : 17 Temmuz 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo