2021 Skoda Enyaq iV Resmi Çizimlerle Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     12 Ağustos 2020 05:26

Skoda ilk elektrikli SUV’si Enyaq iV modelinden teaser yayınlamaya devam ediyor. 1 Eylül’deki resmi tanıtımdan önce şimdi de otomobilin çizimleri yayınlandı.

2021 Skoda Enyaq iV Resmi Çizimlerle Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu kez otomobil üreticisi VW ID.4 modelinin Çek kardeşinin dış cephesinden en net görüntüleri sunuyor. Volkswagen Grubu’nun MEB mimarisine sahip ilk Skoda modeli olan Enyaq iV firma tarafından “ilerici, dışavurumcu ve dinamik” olarak nitelendiriliyor.

 

Enyaq iV Çek otomobil üreticisi için yeni bir çağın başlangıcını simgelerken, tasarımı da bu sıçramayı yansıtıyor. Elektrikli SUV heyecan uyandırıcı çizgiler ve dengeli, dinamik boyutlar sunuyor. Ayrıca pratikliğe de bri Skoda’dan beklenecek şekilde önem veriyor.

 

Yeni tasarım çizimlerine eşlik eden bir röportaj videosunda Skoda dış tasarım yöneticisi Karl Neuhold, Enyaq iV modelinin stil vurgularından bahsediyor ve boyutların markanın diğer SUV modellerinden farklı olduğunu belirtiyor.

 

Neuhold, “Enyaq iV daha kısa bir ön kısım ve uzun bir tavan çizgisine sahip. Bu da çok dinamik bir görünüm kazandırıyor ve bir uzay aracını hatırlatıyor. Skoda ön panjuru elektrikli araçlarımızda özellikle vurguladık çünkü bu markanın hemen göze çarpan bir özelliği. Enyaq iV güçlü bir görünüme sahip ve full LED matrix farlar ile gündüz sürüş ışıkları da özellikle göze çarpıyor.” dedi.

 

MEB platformu yanmalı motorlu Skoda modellerine kıyasla farklı bir boyutlandırmaya sahip. Yerden kazanmak için piller otomobilin zemininin altına yerleştirilmiş, bu da gövdeyi biraz daha yüksek yapıyor. Uzun aks mesafesi görsel olarak bunu dengeliyor.

 

Ayrıca ön ve arka sarkıntılar elektrikli sürüş sisteminin bileşenlerinin yanmalı motordan daha az yer kaplaması nedeniyle daha kısa. Son olarak, Enyaq iV daha uzun ve “olağanüstü aerodinamik” bir gövdeye sahip, bu da sürüş mesafesinde olumlu etki yapıyor. Hava sürtünme katsayısı 0.27 ve bu boyutta bir SUV için etkileyici.

 

Tasarım çizimleri her zaman otomobili gerçeğinden daha çekici yansıtır, bu nedenle daha iyi fikir verebilmek için galeriye modelin casus fotoğraflarını da ekledik.

Son Güncelleme : 12 Ağustos 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo