Yeni Nissan Z 2022’de Elektriksiz Gelecek

Ototeknikveri     30 Ağustos 2020 03:23

Nissan’ın 400Z adını alması beklenen yeni Z serisi spor otomobilini 2022’nin sonlarına doğru tanıtması, satışların 2023’te başlaması bekleniyor.

Yeni Nissan Z 2022’de Elektriksiz Gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Merakla beklenen spor otomobil 2008’de 370Z’nin çıkışından 15 yıl sonra gelecek. Geçtiğimiz aylarda Nissan yeni Z modelini 10 diğer yeni modelle birlikte onayladı ve otomobilin orijinal 240Z’den ilham alan genel şeklinden ilk ipuçlarını verdi.

 

Auto Express Nissan’ın yeni Z modelini Kuzey Amerika, Avrupa ve Çin’le sınırlı tutacağını, böylece modelin karlılığını en üst seviyede tutmak istediğini belirtti. Spor otomobiller en düşük kar marjına sahip segmentlerden birisi ve Japon otomobil üreticisi mevcut bir platformun güncellenmiş halini kullanarak bunun üstesinden gelmeye çalışıyor.

 

Yeni iki kapılı coupe otomobilin firmanın 400 hp civarında güç çıkışına sahip 3.0 litre çift turbo V6 motorla gelmesi bekleniyor. 400Z adı beklense de, bazıları Nissan’ın Z serisindeki isimlendirme stratejisinin motorun güç çıkışına göre değil boyutuna göre olduğuna dikkat çekiyor.

Mevcut bir platform ve motoru kullanarak yeni Z Nissan için geliştirmesi şüphesiz daha kolay ve ucuz bir model olacak. Nissan son zamanlarda bu konuda atağa kalkmış olsa da, yeni spor otomobilde herhangi bir elektrifikasyon kullanılması beklenmiyor. Modelin daha sonraki versiyonlarında belki elektrifikasyonlu seçenekler bulunabilir.

Son Güncelleme : 30 Ağustos 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo