Dacia Yeni 2021 Logan, Sandero ve Sandero Stepway’den Teaser Yayınladı

Ototeknikveri     06 Eylül 2020 11:55

Dacia yeni nesil Logan ve Sandero’dan teaser yayınlayarak tanıtımın yakın olduğunu işaret etti. Yeni modeller bu ay sona ermeden ortaya çıkabilir.

Dacia Yeni 2021 Logan, Sandero ve Sandero Stepway’den Teaser Yayınladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yayınlanan kısa videoda hangi modellerin ön gösteriminin yapıldığı söylenmese de, Logan sedan, Sandero hatchback ve Sandero Stepway’e baktığımız açık.

 

Son çıkan casus fotoğraflarda üç modelin de evrimsel bir tasarıma sahip olacaklarını ve boyutlarını koruyacaklarını görmüştük.

 

In recent spy shots, we’ve seen that all three will have an evolutionary design bringing the current styling up to date while maintaining similar proportions.

 

İç mekanda bağımsız bir multimedya sistemi yeni gösterge panelinin üzerinde konumlanıyor, yanında ise yeniden tasarlanan çok fonksiyonlu direksiyon simidi bulunuyor. Bir başlatma düğmesinin de yeni modelde yer alması bekleniyor ancak tasarımcılar silecekleri ve müzik/radyo ayarlarını kontrol eden düğmeleri değiştirmeye gerek duymamışlar.

 

En büyük haber ise eski platformun yerini CMF-B’nin sadeleştirilmiş bir versiyonunun alacak olması. Bu platform yeni Renault Clio ve Captur’da da bulunuyor. Bu sayede otomobiller elektrifikasyonu destekliyor ve 138 hp (140 PS / 103 kW) 1.6 litre E-Tech hibrit sistemin kullanılması bekleniyor.

 

Yarı hibrit sistemlerin daha sonra sunulacağı anlaşılıyor ancak elektrifikasyonlu seçeneklerin yanında giriş seviyesi modellerde doğal emişli 1.0 litre üç silindirli benzinli motor 75 PS (74 hp / 55 kW) güç çıkışıyla gelebilir. 1.0 litre turbo üç silindirli motorun da orta seviye versiyonlarda bulunması ve 100 PS (99 hp / 74 kW) güç çıkışı sunması bekleniyor. 1.5 litre dci dizel seçeneği 85 PS (84 hp / 63 kW) güç çıkışıyla sunulmaya devam edilecek. Daimler ile ortak geliştirilen 1.3 litre turboşarjlı benzinli motor muhtemelen Duster SUV’de yer alacak.

Son Güncelleme : 06 Eylül 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo