BMW’nin Münih Fabrikası Yeni i4 Elektrikli Sedan’ın Üretimine Hazır

Ototeknikveri     11 Eylül 2020 02:06

Altı haftalık çalışma ve 200 milyon euro yatırımın ardından, BMW Almanya’nın Münih kentindeki fabrikasını i4 üretimi için hazır hale getirdi.

BMW’nin Münih Fabrikası Yeni i4 Elektrikli Sedan’ın Üretimine Hazır
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yanmalı motorlu ve hibrit 3 Serisi Sedan ile Touring’in doğum yeri Münih fabrikasının tarihi 1922’ye kadar gidiyor. Fabrikada yeni nesil M3 ve M4 de üretilecek.

 

Fabrika müdürü Robert Engelhom, yatırımla ilgili “Kapsamlı yeniden yapılandırmamızı başarıyla tamamladık ve zamanında yetiştirdik. Fabrikamız şimdi tam elektrikli BMW i4’ü dizel, benzinli ve hibrit araçlarla aynı bantta üretebilecek.” dedi.

 

BMW i4’ün üretimi için yeni zemin ve arka kısım montajı, elektrikli sürüş donanımı ve yüksek voltajlı pile özel çalışma alanları da fabrika içinde oluşturuldu. Pil paketi 550 kg ağırlığında ve gövdeye kameralı bir sistemle hassas şekilde monte edilecek.

 

2020 yılı sona ermeden piyasaya çıkması beklenen i4 iki elektrikli motor kullanacak ve toplam güç çıkışı 523 hp (530 PS / 390 kW) olacak. Sıfır emisyonlu otomobil 4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşacak, 80 kWh pilin tam dolu olması durumunda ise 600 km civarı elektrikli sürüş mesafesi sunacak.

Son Güncelleme : 11 Eylül 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo