2021 Cupra Leon: Plug-in Hibrit Avrupa Pazarında

Ototeknikveri     08 Ekim 2020 05:52

Yeni Cupra Leon, Avrupa pazarına girmek üzere ve Honda Civic Type R, yakından ilişkili VW Golf GTE ve daha fazlasını içeren çok çeşitli performans odaklı hatchback modellere karşı savaşmaya hazır.

2021 Cupra Leon: Plug-in Hibrit Avrupa Pazarında
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Cupra Leon, yerini aldığı model gibi iki gövde stilinde sunulacak, beş kapılı bir hatchback ve Sportstourer wagon.

 

VW Golf GTI ile aynı MLB Evo platformunu temel alan yeni Cupra Leon, progresif direksiyon sistemine sahip. Yeni sürgülü seçici ile, adaptif amortisörler (DCC) isteğe göre hassas biçimde ayarlanabiliyor, ayrıca isteğe bağlı Brembo frenler ve önden çekişli modellerde elektronik kilitlenen diferansiyel sunuluyor.

 

Modelin tarihinde ilk kez müşteriler, tümü yedi vitesli bir DSG şanzıman ile eşleştirilen dört güç aktarma organı seçeneği arasından tercih yapabilecekler. Ne yazık ki manuel bir şanzıman mevcut değil.

 

Yeni Cupra Leon'un iç mekanı standart çanak koltuklar, sürüş modu seçicili ve motor çalıştırma düğmeli Cupra deri direksiyon simidi, 10,25 inç dijital gösterge paneli ve 3D çevrimiçi navigasyonlu 10 inç bilgi-eğlence sistemi içeriyor. Ayrıca kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto ile gelişmiş sesli ve hareketli komut imkanı sunuluyor.

 

2021 Cupra Leon serisinin öne çıkan özelliği elbette 147 HP 1,4 litrelik TSI'yi 113 HP elektrik motoru ve 13 kWh lityum iyon pil paketiyle birleştiren yeni 242 HP plug-in hibrit güç aktarma sistemi. Cupra, 6,7 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor ve azami hızı 225 km/s.


Yeni Cupra Leon e-Hybrid ayrıca WLTP prosedürüne göre 55 - 60 km elektrikli sürüş menzili sunarken, pil bir Wallbox kullanılarak 3,5 saat kadar kısa bir sürede şarj edilebiliyor.

 

Diğer üç güç aktarma organı seçeneği, çeşitli güç çıkışlarıyla sunulan tanıdık 2.0 litrelik TSI dört silindirli motoru kullanıyor; TSI motorlu Cupra Leon'un temel versiyonu 242 HP (245 PS) ve 370 Nm tork sunarken, biraz ekstra güç arayanlar 296 HP (300 PS) güç çıkışına ve 400 Nm torka sahip modeli tercih edebilir. Bahsi geçen her iki TSI modeli de gücünü ön tekerleklere gönderiyor.

 

2.0 litrelik TSI'nin en güçlü versiyonu, 306 HP güç çıkışı ve 400 Nm tork üreten, dört tekerlekten çekiş ile donatılmış Sportstourer modelinde bulunuyor.

Son Güncelleme : 08 Ekim 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo