Aston Martin V12 Speedster’dan Yeni Fotoğraflar

Ototeknikveri     11 Ekim 2020 01:41

İlk olarak Mart 2020’de ortaya çıkan Aston Martin V12 Speedster geliştirme sürecinin önemli bir aşaması olan yol testlerine başladı.

Aston Martin V12 Speedster’dan Yeni Fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sınırlı sayıda üretilecek özel model dinamik tanıtımını prototip formunda yaptı. Yol testlerinin başlangıcı şerefine Aston Martin otomobilin mat siyah renkte bir prototipinden yeni fotoğraflar yayınladı.

 

Prototip konseptle neredeyse aynı görünüyor. Ufak farklar sadece ön panjurda, karbon fiber arka tamponda ve egzoz çıkışlarında görülüyor. Ayrıca motor kapaklarının arkasındaki şeffaf materyal prototipte kullanılmamış.

 

Aston Martin tarafından “tavizsiz, içgüdüsel iki koltuklu otomobil” olarak tanımlanan V12 Speedster dünya çapında sadece 88 adet üretilecek ve teslimatlar gelecek yılın başlarında yapılacak. Radikal roadster 12 ay içinde konsept aşamasından üretime hazır prototipe dönüştü.

 

Otomobil Aston Martin Vantage ve DBS Superleggera’nın temellerini özel alüminyum mimaride biraraya getiriyor. Otomobil üreticisi ağırlığı açıklamadı ancak gövdenin neredeyse tamamen karbon fiberden olduğunu, tavanı ve ön camı olmadığını hesaba katarsak V12 Speedster’ın epey hafif olması bekleniyor.

 

Yeni modelde 5.2 litre çift turbo V12 motor 690 hp (700 PS) güç çıkışı ve 752 Nm tork değeriyle bulunacak. Bu da sürüş keyfine olumlu etki edecek. Bu donanımla otomobil 3.5 saniyede sıfırdan 100 km hıza çıkacak ve azami hız 300 km/s.

 

V12 Speedster aynı zamanda standart 21 inç ortadan kilitli dövme tekerlekler, karbon seramik frenler ve özel egzoz sistemiyle sunulacak. Fiyatlar İngiltere’de 765.000 sterlin (986.800 dolar) fiyatla satılacak. Üretilecek 88 otomobilin hangi ülkeye kaç adet dağıtılacağı henüz bilinmiyor.

Son Güncelleme : 11 Ekim 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo