Mercedes-Benz EQC 4x4² Konsepti Kocaman Bir Elektrikli SUV

Ototeknikveri     13 Ekim 2020 06:29

Yeni Mercedes EQC 4×4² konsepti Alman otomobil üreticisinin en yeni işi ve elektrikli bir SUV’yi ekstrem bir off-road aracına çeviriyor.

Mercedes-Benz EQC 4x4² Konsepti Kocaman Bir Elektrikli SUV
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni EQC 4×4² şimdi standart üretim modelinden 20 cm daha yüksek. Bunun için E 400 All-Terrain 4×4² konseptiyle aynı ekip çalışmış.

 

Yeni konseptin 285/50 R 20 lastiklerle birlikte yerden yüksekliği 293 mm. Bu da standart EQC'den 153 mm daha fazla. Ayrıca G-Serisi'nden 58 mm daha yüksek olduğunu da belirtelim.

 

Mercedes-Benz COO'su Markus Schäfer konseptle ilgili açıklamasında “Amacımız, modern lüks ve sürdürülebilirliği duygusal çekicilikle birleştirmek. EQC 4 × 4², sürdürülebilir mobilitenin ne kadar keyifli olabileceğini gösteriyor. Burası, MBUX ve kablosuz güncellemeler sayesinde elektromobilite yüksek teknolojisinin ve ilgi çekici müşteri deneyiminin dağlaran aktarıldığı yer. Kısaca söylemek gerekirse, elektrikli, ilerici lüks yoldan çıkıyor." dedi.

 

Konseptin devasa tekerlekleri, EQC'nin genişliğine 200 mm ekleyen plastik çamurluk uzantılarının kullanımını gerektirmiş ve Alman elektrikli SUV'sine heybetli bir görünüm vermiş. Bir dizi portal aksa sahip olmak, önemli off-road değerlerinizi en üst düzeye çıkarmanın kesin yolu: sudan geçme derinliği artık 40 cm (15 cm artış), yaklaşma ve uzaklaşma açıları 31,8 ve 33 derece (sırasıyla 11,2 ve 13 derece artırılmış), karın açısı ise 24,2 derece (12.6 derece artırılmış).

 

Schäfer, "Bu konsept, e-mobilite tutkusunun yanı sıra, Mercedes-Benz olarak bu sektörde güçlü bir liderlik iddiasında bulunduğumuzu ve gelecekte bunun duygusal çekiciliğini daha da artıracağımızı açıkça gösteriyor" diye konuştu.

 

Mercedes ayrıca EQC 4×4²'ye hem içeride hem de dışarıda sesli uyarı yapan özel bir akustik sistem ekledi; Farlar artık, amplifikatörden gelen sesleri gerçek zamanlı olarak hesaplamak için akıllı ses tasarım algoritmaları kullanan sistemin bir parçası şeklinde hoparlör olarak da işlev görüyor. Çalınan sesler, gaz pedalının konumu, hız veya enerji geri kazanım oranı dahil olmak üzere çok çeşitli parametrelerden etkileniyor.

 

Elektrikli güç aktarma sistemi, toplam 408 HP güç çıkışı sağlıyor ve 80 kWh lityum iyon pil paketi ile çift motorlu bir kurulum içeren standart EQC 400 ile aynı. Mercedes otomobilin menzilini henüz açıklamadı ancak bunun standart modelden biraz daha az olacağını tahmin ediyoruz.

 

Yeni Mercedes EQC 4×4², kendisinden önce gelen E 400 All-Terrain gibi, ne yazık ki bir tasarım çalışması olarak kalacak. Ancak, elektrikli SUV imajı için kesinlikle doğru yönde atılmış bir adım.

Son Güncelleme : 13 Ekim 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo