Renault’nun Elektrikli Hatchback Konseptinden Yeni Teaser

Ototeknikveri     13 Ekim 2020 10:10

Renault 15 Ekim’de “Renault eWays” elektromobilite forumunda tanıtacağı elektrikli otomobillerinden iki yeni video teaser yayınladı.

Renault’nun Elektrikli Hatchback Konseptinden Yeni Teaser
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Etkinliğin odak noktasında Renault’nun yeni CMF-EV modüler platformunu kullanan gelecekteki elektrikli hatchback otomobili bulunacak. Nissan Ariya da yine bu platformu kullanıyor, dolayısıyla bu konseptin Ariya’nın Renault logosuyla yorumlanmış versiyonunun önizlemesi olduğunu düşünebiliriz. 

 

Özellikle de firmanın bunu bir elektrikli hatchback olarak tanımlamasına baktığımızda, Mart ayında tanıtılan Morphoz konseptinin gelişmiş hali diyebiliriz. Öte yandan, bazı haberlerde crossover modelin Captur’dan daha küçük olacağı iddia ediliyor. 

 

Her şekilde, kısa video teaser gizemi ortaya çıkartmıyor. Tek görebildiğimiz otomobilin ön aydınlatma imzası. Bu da farları birleştiren bir ışık çubuğu ve aydınlatmalı Renault logosundan oluşuyor. Ayrıca otomobilin kilidi açıldığında önde görüntülenen bir animasyonla karşılaşıyor olabiliriz. Daha önceki bir teaser resimde bumerang şekilli farlar da görülüyordu.

 

Öte yandan Dacia’nın etkinlikte Spring elektrikli konseptin üretim versiyonunu tanıtması da bekleniyor. Çin’e özel Renault City K-ZE modelinin güncellenmiş ve Dacia logosu takmış hali diyebileceğimiz Dacia Spring elektrikli mobiliteyi herkese erişilebilir yapmayı hedefliyor. Otomobilin menzili 200 km civarında olacak. Renault ayrıca Dacia Spring’in 2021’in ilk yarısında Avrupa’da kıtanın en uygun fiyatlı elektrikli otomobili olarak çıkacağını açıkladı. Dacia’nın bu ilk elektrikli modeli Avrupa’nın aksine İngiltere’de sunulmayacak.

 

Her iki elektrikli model de Renault eWays’de Renault Grup CEO’su Luca de Meo tarafından tanıtılacak. Tanıtım Easyelectriclife web sitesinden canlı yayınlanacak. 

Son Güncelleme : 13 Ekim 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo