Ford Plug-in Hibrit Escape Üretimini 2021’e Erteledi

Ototeknikveri     16 Ekim 2020 12:23

Ford Escape plug-in hibrit modelinin üretimini 2021 yılına erteledi. Üretimin ertelenmesinde Kuga PHEV modelinin yangın riski nedeniyle Avrupa’da geri çağırılması etkili oldu. İki crossover model neredeyse aynı ve motorları ile pil bileşenleri ortak.

Ford Plug-in Hibrit Escape Üretimini 2021’e Erteledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford 20.500 Kuga PHEV otomobili geri çağırırken yeni otomobillerin satışlarını da askıya aldı. Yüksek voltajlı pilin oluşturduğu yangın riskiyle ilgili araştırmalar devam ediyor.

 

Firmanın ABD’deki bir sözcüsü “Ford Escape PHEV, 2021 yılında tam üretime geçecek. İlk otomobiller de yine söz konusu yıl içinde satışa çıkacak. Kuga PHEV ile pil hücreleri dahil aynı bileşenleri paylaştığımız için üretimi erteledik. Bu süre içinde pil tedarikçisi ile teknik sorunları çözmek için çalışacağız.” dedi.

 

Pillerin aşırı ısınmasından dolayı bugüne kadar dört yangın olayı yaşandı. Geri çağırmayı takiben, Ford mevcut Kuga PHEV sahiplerinden otomobillerini şarj etmemelerini ve “EV Auto” modunda tutmalarını istedi. Yangın riski özellikle otomobil park halindeyken ya da şarj edilirken ortaya çıkıyor.

 

Ford ilk başta Escape modelini geçtiğimiz bahar aylarında üretime geçirmek istemişti. Üretim Kentucky’deki Louis fabrikasında yapılacaktı ancak COVID-19 pandemisi nedeniyle bu tarih zaten ileriye çekilmişti. Kuga’da çıkan sorun ve geri çağırma bu ertelemeyi daha da uzatmış oldu.

 

Ford Escape plug-in hibrit 35.000 dolar’dan başlayan bir fiyat listesine sahip.

 

 

Son Güncelleme : 16 Ekim 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo