Mercedes-Benz Performans Odaklı Hibrit ve Elektrikli Modellerle Porsche’yi Hedef Alıyor

Ototeknikveri     27 Ekim 2020 07:46

Daimler yöneticisi Ola Kallenius Mercedes-Benz’in performans odaklı plug-in hibrit ve elektrikli modellerle rekabette Porsche’yi hedef aldığını açıkladı.

Mercedes-Benz Performans Odaklı Hibrit ve Elektrikli Modellerle Porsche’yi Hedef Alıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticisi son yıllarda elektrikli otomobillere olan ilgisini giderek artırdı. EQC SUV’yi çıkartan firma EQS, EQE Sedan ve EQE SUV gibi modellerle bu rüzgarı devam ettiriyor. Yönetici Ola Kallenius, Alman Manager Magazin dergisine verdiği röportajda markanın elektrikli performans modellerinin geleceğinden söz etti.

 

Kallenius “Çok kapsamlı bir ürün portföyümüz var. Bunların içinde çekici spor otomobiller de var ve bunlar da elektrikliye geçecek. Bizi ilgiyle takip etmeye devam edin.” dedi. Yönetici ayrıca gözlerini Porsche’ye diktiklerini ve bu markanın karşısına performans odaklı elektrikli ve hibrit modellerle çıkacaklarını ifade etti.

Mercedes tarafından geliştirilen yeni plug-in hibrit modellerden birisi de AMG GT 73 PHEV. Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid modeline doğrudan rakip olarak tasarlanan modelde, diğer AMG modellerinde de olduğu gibi, 4.0 litre çift turboşarjlı V8 motor kullanılması bekleniyor. Bu motor arka aksa monte bir elektrikli motorla birlikte çalışacak ve sistem toplam 800 hp güç çıkışı verecek. Bu sadece lüks sedan modelinin performansını artırmakla kalmayacak, aynı zamanda sınırlı da olsa elektrikli sürüş mesafesi kazandıracak.

 

Bir diğer önemli plug-in hibrit proje de Mercedes – AMG’nin One hiper otomobili. F1’den alınan 1.6 litre turboşarjlı V6 motor bu otomobilde dört elektrikli motorla birlikte geliyor.

 

Son Güncelleme : 27 Ekim 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo