Güncellenen 2021 Renault Megane Sedan Stil ve Teknolojiyle Öne Çıkıyor

Ototeknikveri     28 Ekim 2020 03:22

Renault, değişmeden devam eden dört kapılı sedan dışında bu yıl ilkbaharda Megane serisini yenilemişti. Şimdi, Fransız otomobil üreticisi güncellemeleri Megane Sedan'a da uyguladı. Megane hatchback ve station modelinde olduğu gibi, tasarım değişiklikleri çok hafif. Dışarıdan bakıldığında, 2021 Megane Sedan, yeni imzalara sahip C şeklindeki far ve arka lambalarla full LED ışıklar kazanıyor.

Güncellenen 2021 Renault Megane Sedan Stil ve Teknolojiyle Öne Çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Önde, güncellenmiş Megane Sedan, krom unsurlar içeren yeni bir tampon ve ızgaraya sahipken, hava deflektörleri, gelişmiş aerodinamik için tekerlek kemerlerinin önüne yerleştirilmiş. Yandan bakıldığında, görünen tek fark, yeni tekerlekler (16 ila 18 inç) ve kapı kolu aydınlatması. Arka kısımda, güncellemeler yeni LED arka lamba imzası ve sahte egzoz kaplamalarıyla sınırlı.

 

Stil değişikliklerini görmek istiyorsanız bir büyüteç getirin

İç mekanda yapılan yükseltmeler daha önemli ve GPS navigasyonu entegre eden 10,2 inç genişliğinde dijital bir gösterge panelini içeriyor. Donanım seviyesine bağlı olarak, ayrıca dikey düzende yeni bir 9,3 inç multimedya ekranı da bulunuyor. Ses tanıma, Google adres arama özellikli navigasyon, yakıt fiyatları ve gerçek zamanlı trafik bilgilerini sunan Renault Easy Link bağlantılı multimedya sistemi ayrıca Android Auto ve Apple CarPlay uyumluluğu ile geliyor.

 

Renault, ergonomiyi iyileştirmek için direksiyon simidindeki sürüş yardım kontrollerini bir araya getirmiş ve sıcaklık göstergesi gibi kontrolleri daha erişilebilir yapmış. İçeride ayrıca elektrokromik çerçevesiz dikiz aynası, klima kontrollerinde krom kaplamalar ve yeni döşemeler var. Son olarak, sürücünün artık daha konforlu bir sürüş konumu için elektrikli olarak ayarlanabilen bir koltuğu bulunuyor.

 

Otomobilde motor versiyonuna bağlı olarak, dört sürüş modu mevcut: Eco, Comfort, Sport ve MySense.

 

Yeni bir 115 PS 1.0 TCe turboşarjlı üç silindirli motor geldi, ancak E-Tech PHEV yok

Motor serisine, 115 PS (113 HP) güç çıkışına sahip ve altı ileri manuel şanzımanla eşleştirilen 1.0 TCe turboşarjlı üç silindirli benzinli motor eklenmiş. Ürün yelpazesi ayrıca 6 ileri manuel veya 7 ileri EDC çift debriyajlı şanzımana bağlı 140 PS (138 HP) versiyonlu 1.3 litrelik TCe'yi de içeriyor. Sunulan tek dizel motor ise 115 PS (113 HP) 1.5 litre Blue dCi'dir. Bu motor 6 ileri manuel ve 7 ileri EDC çift debriyajlı şanzıman seçenekleriyle de mevcut. Yine de, E-Tech plug-in hibrit güç aktarım mekanizmasından şu an söz edilmiyor.

 

Güvenlik cephesinde, 2021 Megane Sedan, Dur & Kalk işlevli Adaptif Hız Sabitleyici, yaya algılama özellikli Aktif Acil Durum Fren Sistemi, Arka Çapraz Trafik Uyarısı ve elektronik park freninin geliştirilmiş Otomatik Tutma özellikli versiyonu gibi özelliklerle geliyor.

 

Renault, Megane Sedan'ı Türkiye'de üretmeye ve 2021'in başından itibaren yaklaşık 30 ülkeye ihraç etmeye devam edecek. Pazarlar çoğunlukla Orta ve Doğu Avrupa ve Orta Doğu'da bulunuyor.

Son Güncelleme : 28 Ekim 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo