Ford Elektrikli Transit’i Çok Yakında Tanıtacak

Ototeknikveri     02 Kasım 2020 12:06

Ford elelktrikli Transit’i Kasım ayı içinde tanıtacağını duyurdu.

Ford Elektrikli Transit’i Çok Yakında Tanıtacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma Transit’in elektrikli versiyonu için planlarını ilk olarak Nisan 2019’da açıklamıştı ve aracın 2021 yılında Avrupa piyasasına çıkmaya hazır olacağını söylemişti. Birkaç ay önce Transit’in ABD’de gelecek yıl 2022 modeli olarak sunulacağı da belirtilmişti. Şimdiyse yönetici Jim Farley yeni modelin tanıtımının pek yakında gerçekleşeceğini müjdeledi.

 

Farley elektrikli ticari araçlar için piyasada büyük bir potansiyel olduğuna inandığını belirtti ve bu fırsattan yararlanmak istediklerini söyledi. 

Ford elektrikli Transit’i ABD’de üretecek. Yeni model firmanın F-150’yi de kapsayan elektrifikasyon planının bir parçası ve 2022 yılına kadar bu alanda 11.5 milyar dolar yatırım yapılacak.

Geçtiğimiz aylarda elektrikli Transit ve F-150 ile ilgili konuşan Ford CEO’su ticari araçların elektrifikasyon sürecinde çok önemli olduğunu vurgulamış, “Tamamen elektrikli Transit ve F-150 ile süreci hızlandırıp ticari işletmelerin daha verimli çalışmasına katkı sağlayacağız. Bu Ford Transit sadece elektrikli sürüşle ilgili değil, aynı zamanda tasarım ve dijitalleşme alanında da çığır açıyor ve ticari filoları ileriye taşıyacak.” demişti.

Son Güncelleme : 02 Kasım 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo