İlk Nissan Ariya Prototipleri Avrupa’ya Ulaştı

Ototeknikveri     02 Kasım 2020 12:34

Nissan Ariya elektrikli crossover modelinin ilk üretim örneklerini Avrupa’ya gönderdi.

İlk Nissan Ariya Prototipleri Avrupa’ya Ulaştı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Modelin Temmuz ayında Japonya’da tanıtılmasının ardından bunlar Avrupa’ya ulaşan ilk örnekler oldu. Firma Ariya’yı Avrupa’da ürünle ilgili heyecan ve merak yaratmak için erken bir aşamada sunduklarını belirtti.

 

Nissan Avrupa’nın Elektrikli Otomobiller Pazarlama Yöneticisi Helen Perry, konuyla ilgili açıklamasında “Ariya prototiplerinin Avrupa’ya ulaştığını görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu versiyonlar gösteri otomobilleri olarak kullanılacak ve Nissan tarafından bazı testlerde faydalanılacak. Otomobilin ne kadar güzel göründüğünün farkındayız ve daha fazla detay için sabırsızlanıyoruz.” Dedi.

 

Nissan Avrupa’da Ariya’nın beş versiyonunu sunacak ve elektrikli crossover’ın Avrupalı müşterilerin ihtiyaçlarına tam uyacağına inanıyor. Ariya 2021’in ikinci yarısında Avrupa’da satışta olacak ve iki önden çekişli, iki de dört çekişli versiyonla sunulacak.

 

Giriş seviyesi model arkadan çekişli olacak ve 215 hp güç çıkışına, 300 Nm torka sahip elektrikli motorla 65 kWh pil paketini birarada barındıracak. Bu donanımla otomobil 450 km sürüş mesafesi sunacak. Bunun üzerindeyse 610 km sürüş mesafesine, 90 kWh pil paketine sahip arkadan çekişli versiyon var. Bu versiyonun elektrikli motoru 239 hp güç çıkışına, 300 Nm tork değerine sahip.

 

Giriş seviyesi dört çekişli model 65 kWh pil paketi ve iki elektrikli motorla gelecek. Toplam güç çıkışı 335 hp, tork değeriyse 560 Nm olacak. Bu model 430 km sürüş mesafesi sunacak.

 

En süt donanım seviyesi dört çekişli Ariya 90 kWh pil paketi ve iki elektrikli motorla 389 hp güç çıkışı, 600 Nm tork sunacak. Bu versiyonun sürüş mesafesiyse 580 km.

 

Son Güncelleme : 02 Kasım 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo