Polestar 2 Aynı Ay İçinde İkinci Kez Geri Çağırıldı

Ototeknikveri     02 Kasım 2020 11:56

Elektrikli Polestar 2 bir kez daha geri çağırıldı. Bu kez sorun yüksek voltajlı soğutucuda.

Polestar 2 Aynı Ay İçinde İkinci Kez Geri Çağırıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ekim ayının başında Polestar o ana kadar teslim ettiği 2189 otomobilin tamamı için bir geri çağırma yapmıştı. Bu geri çağırma pil enerji kontrolü modülündeki bir sorunla ilgiliydi ve pek çok sürücü seyir halindeyken otomobilin aniden durduğunu bildirdikten sonra geldi.

 

Ekim ayı sonunda ise İsveçli otomobil üreticisi ikinci geri çağırmayı yaparak sorunun yüksek voltajlı soğutucuda olduğunu belirtti (HVCH).

 

Polestar HVCH’nin kabinin ısıtılmasından ve pillerin ısısının kontrolünden sorumlu olduğunu açıkladı. Sorunun 3150 otomobili etkilediği düşünülüyor. Geri çağırma ise 4586 adet Polestar 2 otomobili kapsıyor.

 

Açıklamada, Polestar gerekli donanım değişikliklerinin bayiler tarafından yapılacağını ifade etti. Otomobil sahipleri 2 Kasım Pazartesi itibariyle email ile bilgilendirilmeye başlandı. Gönderilen emaillerde sorunun detayları verilirken giderilmesi için yapılması gerekenler de adım adım anlatılıyor. Ayrıca henüz sahiplerine teslim edilmemiş araçlar da güncellenerek sorunsuz şekilde teslim edilecek. Güncelleme nedeniyle teslimatlarda gecikme olabileceği de belirtildi.

 

Problemin giderilmesinin yanı sıra Polestar 2 gelecek yazılım güncellemelerine de hazır olacak.

 

Polestar aynı zamanda geri çağırmanın ABD, Kanada ve İsviçre’deki otomobilleri kapsamadığını söyledi.

 

 

Son Güncelleme : 02 Kasım 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo