Skoda’nın Yeni Otonom Teknolojisi Diğer Otomobilleri Takip Edebilecek

Ototeknikveri     22 Kasım 2020 08:27

Skoda otonom sürüşe doğru bir adım daha attı. Çek Cumhuriyeti Ostrava Teknik Üniversitesi VSB ile işbirliği yapılarak, iki Superb iV otomobilin birisi insansız diğerinde sürücü olacak şekilde birbirini takip etmesi sağlandı.

Skoda’nın Yeni Otonom Teknolojisi Diğer Otomobilleri Takip Edebilecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otonom arabaların insan güdümlü bir aracı takip etmesini amaçlayan 'Aracı Takip Et' (Follow The Vehicle) projesinin bir parçası olan teknoloji, filo operatörleri, araç paylaşım hizmeti sağlayıcıları ve araç kiralama şirketleri için potansiyele sahip.

 

Skoda Teknik Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Christian Strube, "'Aracı Takip Et mevcut destek sistemlerimizin yüksek teknik standardını sergiliyor ve bu sistemlerin otonom sürüş alanındaki diğer ilgili teknolojilerle birleştirildiğinde bu sistemlerin kilidini açabileceği fırsatları etkileyici bir şekilde gösteriyor." dedi.

 

Ana araç, otonom araca telsizle gönderilen kritik veriler ile hız, şerit ve diğer parametreleri belirliyor. Sırasıyla, ikincisi onu 10 metreye kadar bir mesafeden takip ediyor, ancak yolculuğa başlamadan önce prototiplere dijital bir kod sunuluyor.

Bu projede kullanılan orta boy plug-in hibrit otomobiller, 4G, LTE ve 5G mobil ağlar üzerinden bilgi alışverişi ile diğer arabalarla ve trafik altyapısıyla iletişim kurmalarını sağlayan Car-to-X özelliği dahil olmak üzere en son teknoloji sistemlerle donatılmış.

 

Ayrıca, iki Skoda prototipinde sensörlerden, kamera ve radar tabanlı sistemlerden alınan verileri işleyen özel bir iletişim birimi var. Bu, trafiği ve çevreyi izleyerek görüntüleri ve 3B nesneleri gerçek zamanlı olarak tanımlamalarına olanak tanıyor. Hiçbir insan müdahalesi olmadan otomobiller kendi başlarına park edebiliyorlar ve daha sonra öndeki araç uzaklaşabiliyor.

Son Güncelleme : 22 Kasım 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo