Volvo XC60 Hibrit ve Plug-in Hibrit Versiyonlarla Satışa Sunuldu

Ototeknikveri     08 Aralık 2020 12:05

İsveçli otomobil üreticisinin en son 48 volt sistemini 2.0 litrelik benzinli ve dizel motorlarına da eklemesiyle, Volvo XC60 artık eksiksiz bir yarı hibrit ve plug-in hibrit güç aktarma organları serisiyle sunuluyor.

Volvo XC60 Hibrit ve Plug-in Hibrit Versiyonlarla Satışa Sunuldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Müşteriler, yeni XC60 için üç plug-in hibrit sistem, iki yarı hibrit benzinli ve iki yarı hibrit dizel sistem arasından seçim yapabiliyorlar.

 

Volvo'nun yarı hibrit sistemi, 48 voltluk bir pil ve bir KERS sisteminden oluşuyor. Özellikle düşük hızlarda yakıt ekonomisini, sürülebilirliği ve tepkiyi iyileştirmeye yardımcı oluyor ve içten yanmalı motorun daha hızlı ve daha sessiz yeniden çalıştırılması için entegre bir marş jeneratörüne sahip.

 

Volvo XC60 serisi şimdi önden çekişli 197 HP B4 dizel versiyon ve ardından isteğe bağlı dört tekerlekten çekiş ile donatılabilen 250 HP B5 benzili versiyon ile başlıyor. 235 HP B5 dizel ve 300 HP B6 benzinli versiyonlar, yalnızca dört tekerlekten çekişli olarak sunuluyor.

Bir plug-in hibrit istiyorsanız, ön tekerlekleri süren süper şarjlı ve turboşarjlı 2.0 litrelik benzinli motoru arka aksı süren bir elektrikli motorla birleştiren Recharge T6'yı seçebilirsiniz. Toplam güç çıkışı 340 HP ve 50 km'ye kadar tamamen elektrikli bir menzil sunuluyor.

 

Sırada, yalnızca R-Design Pro ve Inscription Pro donanım seviyelerinde sunulan 390 HP Recharge T8 var, ancak serinin amiral gemisi, bir dizi yeni güç aktarma organı, süspansiyon ve fren yükseltmesi içeren 405 HP Recharge T8 Polestar Engineered. Bu versiyonda en dinamik XC60'ı oluşturmak için yükseltmeler yapılmış. Üç plug-in hibrit versiyonun tamamı, iki buçuk saat gibi kısa bir sürede şarj edilebilen 11,6 kWh yüksek voltajlı bir pil takımı kullanıyor.

Birleşik Krallık'ta yeni yarı hibrit Volvo XC60'ın fiyatları önden çekişli B4 dizel ve B5 benzinli modeller için 40.460 £ 'dan başlıyor. Volvo ayrıca XC60 Recharge Plug-In Hybrid T6 için 50.695 £ 'dan başlayan yeni ve daha uygun fiyatlı Inscription Expression donanım seviyesini sunuyor.

Son Güncelleme : 08 Aralık 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo