2022 Kia Niro, HabaNiro Konseptinden Esinlenen Tasarımla Geliyor

Ototeknikveri     22 Aralık 2020 04:58

Yeni nesil 2022 Kia Niro'nun testlerine Avrupa'da başlandı ve yeni otomobil, mevcut modelden oldukça farklı şekilleniyor.

2022 Kia Niro, HabaNiro Konseptinden Esinlenen Tasarımla Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Niro'yu tasarlarken Kia, 2019'un ikinci çeyreğinde ortaya çıkardığı HabaNiro konseptinden stil ilham almış gibi görünüyor. Yeni Niro, konsept ile aynı kelebek kapılara sahip olmayacak ancak bazı benzerlikler var. Ağır kamuflaja rağmen benzerlikler ve farklılıklar anlaşılabiliyor.

HabaNiro konsepti ile bu prototip arasındaki en belirgin benzerlikler, crossover'ın kalın C sütunlarını uzatan bumerang şeklindeki LED arka lambalar. Bunlar konseptte de mevcuttu. Önde neler olduğunu belirlemek biraz daha zor ama konseptin çarpıcı LED farları üretim modelinde görünmüyor. Ayrıca, 2022 Niro'nun, Kia'nın geleneksel kaplan burnu ön ızgarasını, HabaNiro konseptinde olduğu gibi daha köpekbalığı benzeri bir burun lehine terk edip etmeyeceğini belirlemek de zor.

Daha detaylı bir şekilde konuşursak, yeni otomobilin önceki modelden daha uzun bir aks mesafesine sahip olacağı ve yolculara daha fazla iç alan sağlayacağı anlaşılıyor. Çıkıntılar da kısaltılacak.

Yeni 2022 Kia Niro ile ilgili güç aktarma organı detayları henüz doğrulanmadı, ancak Kia'nın önümüzdeki yıl 2022 modeli olarak piyasaya çıktığında otomobili tamamen elektrikli, plug-in hibrit ve hibrit formlarında satmaya devam edeceğine inanılıyor.

Bir hatırlatma olarak, mevcut Niro EV versiyonu, güç aktarım mekanizmasını ve pilini Hyundai Kona Electric ile paylaşıyor, yani 39,2 kWh ve 64 kWh pil kapasiteleriyle sunuluyor ve 134 hp ve 201 hp güç çıkışı seçenekleri mevcut.

Son Güncelleme : 22 Aralık 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo