Hyundai Ioniq 5'in Teknik Özellikleri Yanlışlıkla Resmi Sitede Yayınlandı

Ototeknikveri     23 Aralık 2020 11:39

Hyundai Avusturya, geçen yılki 45 Concept'in üretim versiyonu olarak adlandırdığımız, markanın yeni elektriklisi Ioniq 5 hakkında önemli ayrıntıları ortaya çıkaran bir kaza yaptı.

Hyundai Ioniq 5'in Teknik Özellikleri Yanlışlıkla Resmi Sitede Yayınlandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Görünüşe göre elektrikli araç 313 hp güç çıkışı üretecek ve Hyundai 450 km'lik bir menzil hedefliyor (Porsche Taycan ile kabaca aynı). Otomobilin sıfırdan 100 km/s hıza ulaşma süresiyse 5.2 saniye.

 

Belki de en etkileyici olanı, 800 voltluk hızlı bir şarj cihazında, Ioniq 5 sadece 15 dakikada pili %20'den %80'e kadar şarj edebilecek. Ayrıca, pili doldurmaya yardımcı olmak için görünüşe göre tavanda bir güneş paneline de sahip olacak.

 

Bunların hepsi Hyundai Avusturya tarafından oluşturulan bir rezervasyon sayfasında yanlışlıkla yayınlandı. Sayfanın sadece ilgilenen alıcıların bir online sipariş hakkı elde etmek için 1000 Euro'luk depozito yatırmalarına izin vermesi gerekiyordu.

Bu aslında otomobil üreticileri için yeni arabalara karşı biraz heyecan uyandırmalarının giderek daha popüler olan bir yolu. Sayfadaki rezervasyonlar, ülkede satılan ilk 150 "First Edition" modeli içindi.

 

Teknik özellikler ilk olarak siteden ekran görüntülerinin bulunduğu The Korean Car Blog tarafından fark edildi. Car and Driver, ayrı olarak, bunun gerçekten de Hyundai Avusturya web sitesinde yayınlandığını doğrulamak için İnternet Arşivi Wayback Machine'i kullandı. Ayrıca, önbelleğe alınmış sayfanın birkaç ekran görüntüsünü de aldık.

Sızıntı ayrıca Ioniq 5'in 4.64 metre uzunluğunda olacağını gösteriyor. Bu bir Santa Fe'den sadece 15 cm daha kısa ve bir Kona'dan 45 cm daha uzun. Bununla birlikte, otomobil Kona ile yaklaşık aynı yükseklikte (1.6 metre) olacak.

 

Ioniq 5, Hyundai’nin yeni E-GMP EV platformunu kullanıyor ve tasarımının markanın 45 konseptini temel alması bekleniyor.

Son Güncelleme : 23 Aralık 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo