Euro NCAP Şimdi Avrupa'nın En Popüler Hafif Ticari Araçlarını Test Ediyor (video)

Ototeknikveri     27 Aralık 2020 07:31

Küresel salgının ardından, kamyonetlere olan ihtiyaç bu yıl yeni zirvelere ulaştı, bu nedenle Euro NCAP Avrupa'nın en popüler modellerinden bazılarını test etmeye karar verdi.

Euro NCAP Şimdi Avrupa'nın En Popüler Hafif Ticari Araçlarını Test Ediyor (video)
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

On dokuz hafif ticari araç (LCV), diğer araçlar, yayalar ve bisikletliler için ayrı ayrı testlerle otonom acil frenleme (AEB) gibi çarpışmadan kaçınma ve sürücü destek sistemlerini değerlendiren yeni kriterler altında güvenlik uzmanları tarafından incelendi. Modellerden sadece 14'ü ödüle hak kazandı.

 

Ford Transit, Mercedes-Benz Vito ve Volkswagen Transporter tüm kamyonetleri geride bırakarak Altın derece ile ödüllendirildi. Ford Transit Custom, Mercedes-Benz Sprinter, Opel / Vauxhall Vivaro, Peugeot Expert ve VW Crafter Gümüş derece alırken Bronz derece, Citroen Jumper ve Jumpy, Fiat Ducato, Iveco Daily, Peugeot Boxer ve Toyota ProAce'ye gitti. Fiat Talento, Opel / Vauxhall Movano, Nissan NV400, Renault Master ve Trafic, genel güvenlik donanımı eksikliğinden dolayı çok güvensiz görüldü.

 

Euro NCAP Genel Sekreteri Michiel van Ratingen, “Bizi ilk etkileyen şey, bu segmentteki araçların genel olarak güvenlik sistemlerinin ne kadar zayıf olduğuydu. Şu anda binek otomobiller için standart olan teknolojiler, neredeyse istisnasız, kamyonetler için sadece opsiyonel sunuluyor. Üreticiler bu segmentin güvenliğini daha ciddiye almaya başlamalı ve filo alıcıları, sürücüleri ve tüm yol kullanıcıları için daha iyi koruma sağlamak amacıyla güvenlik seçeneklerinde ısrar etmelidir. Pazarın bu segmentine standart olarak yerleştirilmiş, iyi performans gösteren güvenlik teknolojisi istiyoruz." dedi.

 

Euro NCAP ayrıca güvenlik teknolojilerinin bazı ülkelerde standart olmakla birlikte bazılarında isteğe bağlı olabildiğinin altını çizdi. Ayrıca, neredeyse aynı olmasına rağmen, değerlendirilen bazı modeller farklı güvenlik donanımları sunabiliyor. Örneğin, Renault Master isteğe bağlı AEB ile alınabiliyor, ancak bu özellik aynı fabrikada üretilen Nissan NV400 için mevcut değil.

Son Güncelleme : 27 Aralık 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo