Fox E-Mobility MIA 2.0 Elektrikli Minibüsü 2023’te Üretmeyi Hedefliyor

Ototeknikveri     28 Aralık 2020 12:33

MIA geri döndü. Fransız – İsviçreli elektrikli otomobil üreticisi Fox e-mobility tarafından yeniden canlandırılıyor ve güncellenmiş MIA 2.0 modelini 2023’te piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

Fox E-Mobility MIA 2.0 Elektrikli Minibüsü 2023’te Üretmeyi Hedefliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fox 16.000 euro civarında bir başlangıç fiyatı hedefliyor. Bu da Fiat 500 üç koltuklu minivan’dan biraz fazla.

 

Fox MIA 2.0 için yeni bir tasarım vadediyor ancak MIA’yı temel alacak gibi görünüyor. MIA’nın gerçek şeklini açıklamak biraz zor.

 

Öye görünüyor ki başlangıçta fikir geniş bir iç mekana sahip küçük bir otomobil yapmaktı. Bu da gayet kulağa hoş geliyor. Öte yandan, ortaya monte edilmiş sürücü koltuğu iç mekanın verimli kullanımını baştan baltalıyor. Ayrıca araçta sadece iki sürgülü kapı var. Bu bazı açılardan eğlenceli ve faydalı gibi görünse de bazen araçtan çıkmayı çok zorlaştırabilir.

Temel alınacak model 2011’den bu yana binlerce adet satıldı. Fox e-mobility baş teknoloji yöneticisi Dr. Christian Jung, yeni model için sabırsızlandıklarını belirterek “MIA 1.0’ı temel alacak yeni MIA 2.0’ı iki yıl gibi kısa bir süre içinde yola çıkartmak istiyoruz. Pek çok firma ve Porsche Taycan gibi araçlar için konseptler geliştirmiş mühendisler olarak elektrikli otomobil piyasasını ve zorluklarını iyi biliyoruz.” dedi.

 

Yeni MIA 2.0 için geliştirilen iş modeli üç ayaklı olacak. MIA 2.0’ın doğrudan satışının yanı sıra aracı Avrupa dışında üretmek isteyen firmalara lisans verilecek, ayrıca CO2 kredileri satılacak.

İlk MIA 2011 – 2015 yılları arasında üretildi, ardından Mia Electric firması iflas etti. O zamandan beri firma birkaç kez el değiştirdi. Şimdi Fox e-mobility MIA 2.0’ı tüm önemli Avrupa piyasalarında satmak istiyor. Fox CEO’su Philippe Perret MIA 1.0’ın zamanından erken geldiğini savunarak, MIA 2.0’ın tam zamanında sunulan mükemmel bir elektriki araç olacağını söyledi.

 

 

Son Güncelleme : 28 Aralık 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo