Toyota, "Grand Highlander" Adını Tescilletiyor

Ototeknikveri     06 Ocak 2021 11:54

Hem ABD hem de Kanada fikri mülkiyet ofislerinde bulunan isim tescil başvuruları, Toyota'nın "Grand Highlander" adı üzerinde mülkiyet iddia ettiğini gösteriyor.

Toyota, "Grand Highlander" Adını Tescilletiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Başvurular fazla bilgi sunmasa da, isim tescilleri - ilk önce gr86.org tarafından dikkat çekildi - yeni bir SUV'un yolda olduğunu gösteriyor olabilir.

 

Doğal olarak, isim bize Venza ile aynı platform üzerine inşa edilmiş orta büyüklükte bir crossover olan Toyota Highlander'ı hatırlatıyor. Rav4'den daha lüks ancak 4Runner, Sequoia veya Land Cruiser'dan daha az yetenekli olan Highlander, Toyota serisinde ortada bir yerde bulunuyor.

 

"Grand" ön eki, Toyota'nın SUV'u biraz büyütmeyi planladığını gösteriyor olabilir.

 

İsim tescili haberlerini, Ocak 2020'de Sequoia'nın 2022'de üretimden çıkacağına ve Princeton, Indiana tesisinin Highlander üretimine izin verecek şekilde yeniden düzenleneceğine dair haberler takip ediyor.

 

Bu haberler ayrıca Sequoia üretiminin Toyota’nın San Antonio fabrikasına taşınacağını da öne sürüyor. Bu tesis, Sequoia'nın dayandığı Tundra'yı üretiyor ve Sequoia'ya yer açmak için Tacoma üretimini durdurması (başka bir tesise taşınması) bekleniyor.

 

Mevcut Sequoia nesli 2008'de üretime başladı, bu nedenle çoktan yenilenmesi gerekiyor. En son güncellemesi bir yıl önce yapılan Land Cruiser'ın da çok yakın bir gelecekte yenileneceği öne sürülüyor.

 

Toyota’nın SUV serisi için tam olarak ne planladığı bu noktada net değil, ancak Amerika’nın SUV pazarı epey çılgın. Marka, serisine yeni, büyük, monokok bir crossover eklemeyi düşünüyor olabilir.

 

Toyota, Grand Highlander adıyla ne yapmaya karar verirse versin, Jeep markası ve kelimenin boyutla olan ilişkisi sayesinde Grand lakabı SUV'larla derinden ilişkili.

Son Güncelleme : 06 Ocak 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo