VW Golf, 2020 Yılında Avrupa'nın (Ve Almanya'nın) En Çok Satan Arabası

Ototeknikveri     10 Ocak 2021 10:05

Yıla zorlu bir başlangıcın ardından Golf, hızını artırdı ve Avrupa'nın en çok satan otomobili olarak yerini yeniden kazanmak için fırtına gibi esti.

VW Golf, 2020 Yılında Avrupa'nın (Ve Almanya'nın) En Çok Satan Arabası
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

134.000'i Almanya'da olmak üzere Avrupa genelinde teslim edilen 312.000'den fazla Golf ile, son nesil Mk7'nin kaldığı yerden devam etti.

 

Volkswagen geçen yıl Ekim ayında Mk8 Golf'ü tanıttı ve 2020 Avrupa'da ilk model yılı oldu. Bununla birlikte Volkswagen, otomobilin mekanik özelliklerini oldukça benzer tutarak, teknoloji ve bilgi-eğlence alanında büyük adımlar atmaya çalıştı.

 

VW CEO'su Ralph Brandstätter, “Golf 8 ile önceki nesillerin başarı öyküsünü sorunsuz bir şekilde sürdürüyoruz. Otomobil birçok boyutta teknik standartları belirlemeye devam ediyor. İlkbaharda ortaya çıkan koronavirüs salgınının yeni başlayan piyasa lansmanını kesintiye uğratmasının ardından, Golf'ün yılın ikinci yarısında yapması gereken çok şey vardı." diye konuştu.

 

Golf'ün satış başarısı, erken dönemdeki zorlukları nedeniyle VW için bir rahatlama olabilir. Mayıs ayında bildirdiğimiz üzere, yazılım sorunları nedeniyle teslimatlar yılın ilk yarısında durduruldu.

Yine de yıl boyunca Volkswagen, satışlara yardımcı olan GTI, GTD ve GTE performans modellerini de tanıttı. 2020'de satılan her üç Golf'ten biri hibrit olduğundan, hibrit modellere olan yüksek talep de büyük bir faktördü.

 

Golf'ün ötesinde Volkswagen, Avrupa'daki satış tablolarına hakim oldu. En üst sıralarda yer alan Golf'ün yanı sıra Tiguan ve Passat, 2020'ye kadar Almanya'nın en çok satan ikinci ve üçüncü otomobilleriydi. Bu arada 315 hp Golf R, Kasım ayında tanıtıldı.

 

Brandstätter, "Bize güvenini veren tüm müşterilerimize teşekkür etmek istiyorum. Ama minnettarlığım, özellikle koronavirüs krizinin zor şartlarında mükemmel bir iş çıkaran tüm ekibimize."

 

Golf Mk8'in bu yıl ABD'de 2022 model yılı olarak satışa çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 10 Ocak 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo